Sport

Elle van Keimpema pakt verdienstelijk punt

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag stonden er bij Excelsior vijf partijen op het programma. Een aantal was al uit voordat men goed en wel begonnen was, maar Koop de Vries en Elle van Keimpema hadden een boeiende en avondvullende partij. Hieronder het overzicht.

K. van Keimpema- J. Huizenga 2-0
De nog ongeslagen Klaas van Keimpema kruiste dinsdag de degens tegen sneldammer Joop Huizenga. Laatstgenoemde boekte vorige week nog een knappe zege op Kor Vrieswijk, maar tegen de geroutineerde
Sexbierumer had Joop niet veel in te brengen. Nadat Klaas in het middenspel via een twee-om-vijf combinatie een riante voorsprong vergaarde en een doorbraak forceerde, moest Joop zijn meerdere erkennen.

J. Stelwagen- R. Postma 2-0
De partij tussen dhr. Stelwagen en Rinze Postma kende een vlot verloop en al binnen een half uur was het pleit tussen de voorzitter en de penningmeester beslecht. Laatstgenoemde stond wat ongelukkig met een hekstelling, waarna
de voorzitter vakkundig de defensie verzwakte en een doorbraak forceerde. Hierdoor restte Rinze niets anders dan de handdoek in de ring te gooien.

D. Bekkema- N. Poelsma 2-0
De Franekers Dick Bekkema en Nico Poelsma maakten er een mooi schouwspel van. Of het nu de scherpte van Nico of een onoplettendheidje van Dick was, is niet bekend, maar beide spelers wisten liefst twee dammen te halen. In een daarop volgend eindspel nam Dick een schijf voorsprong en wist langzaam maar zeker de stukken van Nico in de val te laten lopen, waardoor hij weer twee punten bij mocht schrijven.

M. Bekema- J. Beuker 0-2
Marco Bekema speelde zijn partij tegen de kampioen van afgelopen seizoen. Beide mannen bouwden de partij goed op, maar in het middenspel had Marco eigenlijk geen goede zet meer over door een geforceerde winst van Johan, waarna hij sportief genoeg was om zijn opponent de hand te schudden.

K. de Vries- E. van Keimpema 1-1
In de avondvullende partij tussen Koop de Vries en Elle van Keimpema gaven de beide heren elkaar geen centimeter ruimte en bleef het tot het einde spannend. In een vijf-om-vijf eindspel offerde Elle een schijf om de doorgang naar ´dam´ vrij te maken. Daar De Vries eenzelfde doorgang vond aan de andere kant kwamen beide spelers een puntendeling overeen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda