Eerste winst fc Harlingen is binnen

HARLINGEN - Het is toch leuk vertoeven aan de Vierkantsdijk als het zonnetje schijnt en er een mooi aantal mensen aan de kant staat. Alleen leek het veld wel een zandbak, misschien iets te veel zand er op gestort. Fc Harlingen was zondag nog steeds niet volledig; nu was Andre Sopacua geblesseerd, had Jorge Pirez vanwege zijn werk niet kunnen trainen, is Sjouke Bootsma nog steeds op vakantie en was ook nog eens keeper Wagenaar geblesseerd.

Oud-Robur en Harlingen-keeper Lolke Visser werd van stal gehaald en hij keepte een goede partij. Barry Hamstra stond weer voorin en was de absolute uitblinker deze middag. Albert Nieuwenburg was wederom voorstopper en Rick Siemonsma stond in de basis. Harlingen begon aanvallend maar Geel Wit bleef de eerste twintig minuten aardig bij.

De fc Harlingen begon met een schot in het zijnet van Barry Hamstra. Een slim genomen vrije trap van Ralf van Hurck, die hard werkte, bezorgde Hamstra weer een kansje maar nu lag de keeper in de weg. In de achtste minuut was het raak; een fraaie voorzet van Mateusz IJpe werd mooi ingekopt door Barry Hamstra (1-0). Zoals wel vaker dit nog korte seizoen was de vreugde ook van korte duur. Door treuzelen achterin kon Christian Molenaar zomaar intikken (1-1). Dat was ook een beetje het euvel achterin; het onderscheppen van een aanval ging goed maar het uitverdedigen ging zonder het nodige vertrouwen. Uitzondering waren enkele prachtige lange ballen op maat gegeven door Stefan Adema.

Bij een uitval van Geel Wit joeg Lars Brouwer de bal net over de lat. In de 27e minuut werd Niels Outhuyse bij een corner in de rug geduwd en scheids M.A. Frankena gaf een strafschop. Deze werd benut door Barry Hamstra (2-1). Vlak daarna maakte Barry ook nog een doelpunt maar helaas zag de scheids hem toen buitenspel staan. In de 31e minuut begon Kevin Jaarsma aan een lange rush en van afstand poeierde hij de bal in de bovenhoek; een beauty van een goal, die kon zo op Studio Sport (3-1).
Geel Wit kwam zo nu en dan toch naar voren en Christian Molenaar kreeg zelfs een kans. Lolke Visser ging echter fraai gestrekt naar de bal een tikte hem over de lat. Kevin Jaarsma werd tien minuten voor de rust aangetikt in het strafschopgebied en dat betekende weer een penalty en weer benutte Barry deze zeer kundig (4-1). Vlak voor tijd was er nog een mooie pass van Kevin Jaarsma op Barry Hamstra en ook deze benutte hij (5-1) en dat was een mooie ruststand.

In de tweede helft begon Harlingen wederom goed, helaas belandde een inzet van Hamstra op de lat. Aan de andere kant werd een voorzet van Geel Wit prachtig binnengekopt door Lars Brouwer; ook een mooi doelpunt (5-2). Niels Outhuyse had zijn werk gedaan, zo ook Rick Siemonsma en zij werden gewisseld voor Sander Zeilmaker en Bram Wijbenga en die laatste begon met een mooie pass op Jaarsma. Die kon er net niet wat moois mee doen. Geel Wit probeerde het met lange halen en gauw tuus en die werden goed onderschept door de defensie maar het uitverdedigen bleef nog steeds iets onder de maat en se kanne veul beter hur die jongens. Er kwamen nog kansen voor fc Harlingen,. Kevin miste een 100% kans en ook Sander Zeilmaker zag zijn kans gestopt door de keeper. Sander Zeilmaker gaf wel een mooie balletje op Kevin Jaarsma en die haalde nu wel goed uit, laag en hard; 6-2. Barry kreeg en publiekswissel en Franklin Lee kwam er nog even in. De eerste overwinning is dus binnen en dat was dik verdiend want fc Harlingen speelde een beste partij.