Sport

Eerste wedstrijd HMHC F3

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De meiden van HMHC F3 mochten afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd spelen en wel tegen HC Quick Stick uit Heerenveen. Het was op deze speciale dag prachtig mooi weer en de meiden hadden allemaal veel zin in hun eerste wedstrijd. Vele ouders, opa?s en oma?s waren aanwezig aan de Westerzeedijk om de meiden aan te moedigen. Coach Abe zette de velden uit en de meiden begonnen aan de warming up onder leiding van hun trainsters Lotte en Hannah.

De eerste helft van de wedstrijd was nog wel even wennen. Het spelen op twee doeltjes was wennen, maar ook het feit dat ze drie tegen drie zouden gaan spelen. Sommigen hadden zich ingesteld op met z’n allen aan de slag te gaan.


Gelijk werd duidelijk dat Heerenveen fysiek sterker was en hier waren de Harlinger meiden toch wel even van onder de indruk. Naast het feit dat ze fysiek sterker waren, had Heerenveen ook enkele goede spelers die het balletje makkelijk rond lieten gaan. Gaandeweg de eerste helft werden door de spelbegeleiders enkele aanpassingen gedaan waardoor het wat meer in evenwicht kwam. De meiden van HMHC wierpen steeds meer de schroom van zich af en durfden aanvallend te denken.
Na een korte pauze met heerlijke appeltjes begonnen de meiden met goede moed aan de tweede helft. De teams wisselden, waardoor ze allemaal tegen een nieuwe tegenspeler kwamen te spelen. Wat voor de rust al door de meiden was ingezet pakten ze in de tweede helft fantastisch op. Mathilde, Lieke de B., Sterre, Luna en Lise waren de doelpuntenmakers waarbij Sophia, Nena en Lieke S. hun teamgenoten goed in positie brachten om te kunnen scoren.


Hoewel het team van Heerenveen beter was, werd er door de meiden van de HMHC goed gespeeld en ze lieten zien dat ze de afgelopen weken op de training al veel hadden geleerd. Ook voor de begeleiders, coaches en trainsters was het een spannende maar succesvolle dag. Een mooie dag met leuk hockey, blije gezichten van de meiden en trotse ouders. Kortom een super begin voor dit jonge team! Volgende week speelt F3 een uitwedstrijd tegen Sneek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda