Eerste verlies fc Harlingen

HARLINGEN - Na twee keer gelijk spelen was er nu de eerste nederlaag voor de FC Harlingen, FFS won met 2-1.

Harlingen had weer de pech dat men zonder Sjouke Bootsma moest spelen maar dit keer haakte ook Barry Hamstra af, hij was ziek. Ja en dan kan je lulle wat je wille maar dat zijn toch wel twee spelers die wat extra toevoegen. Albert Nieuwenburg nam de plaats over van Barry als voorstopper en dat deed hij netjes. Het was direct even schrikken voor fc Harlingen toen Age Ellert van der Velde een bal hard over de lat joeg. Toen was het de beurt aan Harlingen, een tikje van Sander Zeilmaker op Jorik Erents was op maat. Hij schoot de bal binnenkant voet naast, had misschien de wreef er onder moeten zetten.

Maar zoals u weet staan de beste stuurlui nog steeds aan de wal. In de 4e minuut een steekpasje op Sander Zeilmaker en ook hij wilde de bal netjes plaatsen maar keeper Pijlman stak in een goede vorm deze middag en pakte de bal. De eerste 25 minuten waren duidelijk voor Harlingen en FFS kwam niet gevaarlijk door. Kevin Jaarsma brak door, had zelf moeten schieten maar gaf dit keer wel voor en daar misten twee man de bal op een haar na.

Daarna ging het iets minder met Harlingen, niet dat ze in de defensie werden gedrukt maar de aanvallen werden wel wat minder. De laatste 5 minuten van de 1e helft werd FFS wel degelijk gevaarlijk. In de 39e minuut scoorde FFS maar de scheids had een overtreding gezien en gaf FFS geen voordeel. De vrije trap was op de punt van het strafschopgebied Age Ellert v d Velde schoot de bal in de korte hoek. Robin Wagenaar ging er met de voet naar toe en was net te laat 1-0. Niet veel later kapte dezelfde speler zich door de defensie van Harlingen heen en maakte 2-0. En bij die stand werd er ook gerust en had FFS veel meer gekregen dan ze hadden verdiend.

In de 2e helft werd het spel wat lauwer aan beide kanten maar bleef Harlingen toch de aanvallende ploeg. Ook Kevin Jaarsma van de fc Harlingen scoorde in de 56e minuut maar scheids Zandberg had buitenspel geconstateerd. FFS kwam er nu nog zelden uit en Harlingen zocht om een doelpunt. Jorge Pirez kwam er in voor Lee-Roy Purvis om nog meer aanvalskracht voorin te brengen. Een vrije trap van Kevin Jaarsma en een van Stefan Adema werden uitstekend gestopt door de goed keepende Pijlman. Ook een schot van Ralf van Hurck werd door de keeper gepakt, hoeveel pech kan je hebben, Ralf kreeg ook nog geel. Een goeie voorzet van Jorge Pirez kwam op het hoofd van Kevin Jaarsma maar weer geen doelpunt.

Rick Siemonsma werd ingezet voor Andre Sopacua. Er kwam natuurlijk nu wel wat ruimte voor FFS en ze leken ook 3-0 te maken maar gelukkig was Robin Wagenaar op zijn post. En toen zo’n 8 minuten voor het eindsignaal werd Jorge Pirez in het strafschopgebied gevloerd en kreeg Harlingen een penalty. Vol zelfvertrouwen ging Ralf van Hurck achter de bal maar weer was daar de keeper die de bal wegsloeg. Gelukkig was Kevin Jaarsma attent en tikte de rebound nog wel even binnen 2-1. Harlingen probeerde van alles om nog gelijk te maken maar dat lukte niet, ook FFS schoot nog een keer op de paal het bleef 2-1. Jammer maar helaas a.s. zondag komt Geel Wit op visite en dan zijn we hopelijk weer eens een keer volledig en pakken we dan ook een keer de volle winst, dan hebben we alles gehad.