Voetbal

Eerste en derde prijs voor Zeerobben 45+

Door Jeroen Pietersma
SEXBIERUM - Het is wat veel voetballers graag willen. In de nadagen van je carri?re nog een balletje trappen op recreatief niveau, waarbij het puur om het plezier gaat. Daarom is de KNVB in 2010 begonnen met het organiseren van toernooitjes voor deze categorie voetballers. Zeerobben doet daar sinds 2010 aan mee en heeft inmiddels twee 45+ teams. Afgelopen vrijdag werd er een toernooi in Sexbierum gespeeld, waaraan 11 teams meededen. En ondanks dat meedoen belangrijker is dan winnen waren een eerste en een derde plaats een mooi resultaat.

Zeerobben was dus vertegenwoordigd met 2 teams. Zeerobben 1 met de spelers: Dirk van Dellen, Hans Otten, Jacob Aartsma, Dick van der Galiën, Allard Bosga, Henk Teuben, Siep Roukema, Sjoerd Ten Hoeve en Rintse Twijnstra. Zeerobben 2 met Richard van der Kooi, Rein Mulder, Bram Schaaf, Wim de Keijzer, Peter Jaspers, Arjen Lemstra, Hans Gillissen, Henry Bosman en Arjen Miedema.

Na ontvangst met koffie en cake ging het toernooi om 19.00 los. Zeerobben 2 zat in een poule met AVC, Stiens en GAVC. Door 2 keer gelijk te spelen en twee keer te winnen was de derde plaats een feit. Zeerobben 1 was ingedeeld in een poule met Friesland, Minnertsga 1, Foarut en Minnertsga 1. De eerste wedstrijd tegen Friesland werd met 2-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Minnertsga 2 was lastig en leverde een 1-1 gelijkspel op. Ook de derde wedstrijd wederom winst, maar wel erg moeizaam. Het werd 2-1 tegen Foarut. Toen de laatste wedstrijd tegen Minnertsga 1 met 4-0 werd gewonnen was de eerste plaats een feit. Zelf is Zeerobben ook eenmaal per jaar (in het voorjaar) organisator van een dergelijk toernooi, waaraan in de regel zo’n 12 teams meedoen.

Naast het 45+ voetbal wordt er ook nog op de vrijdagavond door een aantal vrijwilligers getraind, waarbij het plezier voorop staat. Deze ploeg neemt niet deel aan toernooien, maar speelt onderlinge partijtjes op de vrijdagavond op het Oostersportpark. Het loopt als een rode draad door de club. Voetballen op je eigen niveau, waarbij het plezier in het voetbal de drijfveer is.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda