Sport

Een goede start voor de Vuurzee

Door Jeroen Pietersma
Zaterdagochtend waren we al vroeg onderweg richting Weesp. En gelukkig, het zonnetje scheen. Op de snelweg, toen we dachten lekker onderweg te zijn, werden we met de sloep ingehaald door te politie en kreeg een volg bordje voor onze neus. Met zijn allen achter de agenten aan en we waren bang dat er iets mis zou zijn. Gelukkig alleen controle en we konden weer verder.

Het kranen ging vlot, met zijn allen wat gedronken en toen in de sloep om voor te bereiden. Alles vastgetapet en de voetenplankjes op juiste hoogte. We moesten als vijftiende starten, dus hoefden we niet lang te wachten. De start ging goed, helaas pasten we niet met riemen uit door de brug dus moest bakboord even een stukje alleen roeien, maar we pakten het samen weer goed op. Het tempo zat erin en we gingen goed van start. Wel merkten we allemaal snel dat we weer op krachten moesten komen zo aan het begin van het seizoen. Al snel werden we ingehaald door wat snelle sloepen en daar probeerden we niet bij stil te staan. We roeiden door richting het keerpunt. Het was een stuk rechtdoor roeien waardoor we dachten, wanneer zijn we nou op de helft? Eindelijk bij het keerpunt aangekomen, moesten we een rondje om een eiland heen. We namen de binnenbocht alleen kwam er een sloep aan die dacht ons even flink af te snijden. Onze riemen raakten verstrengeld maar de stuurman van de andere sloep riep: en door! Waardoor bij een aantal van ons de riemen langs het hoofd vlogen. We waren er even vanaf, alleen we moesten door. Het was een pittige race, omdat het de eerste was, en omdat we veel ingehaald werden door kuikensloepen waar we ons niet mee kunnen vergelijken, maar automatisch doe je het toch als je ze voorbij ziet racen. Vechten op de Vecht heette de race, en dat deden we! We waren er bijna, de laatste driehonderd meter riep Patrick de stuurman, we gaven nog alle kracht die we hadden en eindelijk de riemen konden in. We hebben het gehaald, de kop is er af van dit jaar. We hadden niet veel hoop voor een plaats in de top drie omdat we zoveel werden ingehaald. Na wat eten, drinken en gezelligheid volgde de prijsuitreiking. Niemand had het verwacht maar we zijn toch tweede geworden! Geen prijs helaas maar wel even omgeroepen. Een goed begin, op naar de volgende wedstrijd.

Deze zal zaterdag 8 april zijn, de Harlingen kampioenschappen. De start is rond 12.00 uur in de Willemshaven. Het feest wordt gehouden in het Entrepotgebouw aan de Willemshaven. Aansluitend na het Roeiersfeest is het benefietconcert voor het Harlinger skûtsje. Ik zou zeggen kom langs.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda