Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie weer van start

Door Jeroen Pietersma

A-Poule

Simon Bambach – Martin v.d. Ploeg

Simon en Martin staan altijd garant voor een verrassende partij squash. Ze gaan ook nu allebei voor goud. Het was een mooi gelijkopgaande strijd, waarin beiden goed wisten te scoren. Na vele mooi rally’s was de eerste game voor Simon met 11-7. De tweede game ging helemaal gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele enerverende rally’s was het weer Simon, die de winst kon pakken met 11-9. In de derde game ging het wederom op het scherpst van de snede en waren beiden in staat om de winst te pakken. Maar nu was het Martin die de game pakte met 11-9. Dan heb je wel zin in de gelijkmaker, maar hier wist Simon het voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-4 en in sets met 3-1 . Echter, aan de gamestanden te zien had dit ook zomaar anders kunnen zijn.

 

Dennis Wijnjeterp – Erik Menks

Deze twee kanjers maken er altijd een enerverende pot van. Dat zagen we ook direct in de eerste game, waarbij gelijk de beuk erin ging. De eerste game wist Dennis op zijn naam te schrijven met 11-6. In de tweede game ging het helemaal gelijk op en kon het lang beide kanten op. Maar nu was het Erik die de winst wist binnen te halen met 12-10. In de derde game wist Erik de druk iets meer op te voeren en pakte hij na vele schitterende rally’s de winst met 11-6. Dan zit je al te denken aan de afsluiting, maar ook Dennis had zijn zinnen gezet op de gelijkmaker. Hij was het ook die daar na veel strijd in slaagde en won met 11-5. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Het was Dennis die de druk wist op te bouwen en de game langzaam naar zich toe wist te trekken. Hij won de game met 11-6 en in sets met 3-2 en dat zijn ook de partijen waar je volop voor gaat.

 

B-Poule

Guus Jepkema – Leon Bambach

Leon ging als een speer van start en hield Guus goed onder druk, hij pakte een fraaie voorsprong van 8-2. Dan heb je de gamewinst bijna binnen, maar niets was minder waar. Guus kwam ijzersterk terug en kwam langzaam langszij. Hij pakte de game na veel spannende rally’s met 12-10. In de tweede game maakte Leon veel fouten; daar maakte Guus goed gebruik van en hij pakte de punten. Hij won de game met 11-6. Ook in de derde game gaf Guus het voordeel niet meer uit handen. Hij pakte de game met 11-7 en in sets met 3-0; maar ook zeker voor Leon weer een mooie partij.

 

Nick Elzinga – Bas Koudenburg

Dit beloofde een spannende partij te worden met kansen voor beide spelers. Ze streden voor ieder punt en dan zie je mooie rally’s. Het was Bas die de eerste game met een klein voordeel wist te pakken met 11-7. In de tweede game ging het ook weer nagenoeg gelijk op en waren beiden weer in staat om de game te pakken. Maar nu was het Nick die een klein voordeel aan zijn kant hield en won met 11-8. In de derde game wist Nick de rally’s weer een klein beetje naar zich toe te trekken, maar ook Bas bleef gaan voor iedere bal. Nick pakte de game met 11-6. Dan nog een game te gaan en de buit is binnen, maar deze game ging helemaal op het scherpst van de snede. Bas zag een vijfsetter wel zitten en dat moest dan ook in de deze game eruit rollen. Beiden gingen heel erg diep en op de stand 9-9 bleven ze gelijkwaardig hangen, 10-9\10-10, totdat Nick met 13-11 wist te beslissen en in sets met 3-1. Zeker is wel, dat het een prachtpartij was en zeker in de tweede ronde waren er mogelijkheden voor Bas om te winnen.

 

Steven Brouwer – Sjors Jepkema

Het was Steven die het initiatief nam en de partij dirigeerde, zodat Sjors flink in de benen moest. De eerste game was voor Steven met 11-4. In de tweede game liet ook Steven wel een steekje vallen en daar wist Sjors dan weer goed gebruik van te maken. Steven won de game met 11-8. In de derde game ging het nagenoeg gelijk. Foutje van Steven en Sjors die daar dan weer goed gebruik van wist te maken. Steven won de game met 11-9 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Sjors niet teveel ruimte moet krijgen, want fouten worden direct afgestraft.

 

Menno Mensonides – Bert Erents

Menno en Bert waren er helemaal klaar voor en gingen enthousiast de baan op. Het ging gelijk volop en beiden wisten goed te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar na vele enerverende rally’s was de eerste game voor Bert met 11-9. Bert kreeg vleugels en hij liet Menno flink lopen. Al snel had hij een riante voorsprong van 9-4. Dan heb je de game bijna in handen, maar Menno kwam ijzersterk terug en kwam langzaam weer langszij. Menno pakte de game met 13-11. Ook in de derde game wist Menno het voordeel aan zijn kant te houden en won na veel strijd met 11-8. Bert zag het gevaar bijtijds en ging voor de vijfsetter. Hij wist met een klein voordeel Menno van de winst af te houden en won met 11-9. Dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Het werd weer een mooi gelijkopgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Maar nu was het Menno die het voordeel aan zijn kant wist te houden en won met 11-7 en in sets met 3-2.

 

Menno Mensonides – Alberto Racioppoli

Alberto komt steeds beter in vorm en dat zie je aan het spel wat hij nu kan spelen en de punten die hij kan pakken. Maar het was Menno die de game naar zich toe wist te trekken met 11-7. Ook in de tweede game bleef Menno het spel dirigeren en moest Alberto flink aan de bak. Ook deze game was weer voor Menno met mooi gevarieerd spel 11-8. De derde game verliep nagenoeg hetzelfde: Menno die het spel controleerde, maar ook Alberto die verrassend wist te scoren. Menno won met 11-8 en in sets met 3-0.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda