Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie weer van start

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Erik Menks-Rienik Post
Rienik is weer terug van weggeweest en stond direct weer ijzersterk te spelen. Beiden wisten ook goed te scoren en waren op bepaalde momenten aan elkaar gewaagd. De eerste game was voor Erik met 11-6. Ook in de tweede game zagen we hetzelfde verloop en won Erik met 11-5.Maar in de derde game leek het tij te keren en kreeg Rienik steeds meer grip op het spel en pakte Rienik de winst met 11-4. En dan ga je voor de gelijkmaker en werd het mooie een gelijk opgaande strijd waarin we prachtige rally,s zagen. Maar Erik wist een klein voordeel aan zijn kant te houden en won met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Rienik een goede start.

Ruben Altena – Simon Bambach
Simon was net klaar met bomen rooien en moest weer even in het ritme komen. Ruben hield het spel dan ook strak in de hand en won de eerste game met 11-4. En ook in de tweede game was het Ruben die het spel dirigeerde en bleef Simon lopen. Ruben won ook deze game met 11-4. En dan nog een game te gaan en de buit is binnen, maar Simon kwam helemaal in zijn spel en knokte voor ieder punt en is dan soms ook onvoorspelbaar. Maar ook nu wist Ruben de game weer te pakken met 11-7 en in sets met 3-0 maar Simon zal ook zeker in de herkansing weer gaan voor de winst.

Dennis Wijnjeterp – Martin v.d. Ploeg
Martin ging flitsend van start en hield Dennis goed onder druk en dan pak je de punten. Hij pakte een mooie voorsprong van 9-2 en dan is de game bijna binnen. Maar Dennis kwam ijzersterk terug en wist langzaam weer langszij te komen en pakte de game na veel strijd met 11-9. En dat dit je dan weer vleugels geeft voor de volgende game dat zagen we dan ook gebeuren. Dennis bleef de druk hoog houden en won met 11-4. En ook de laatste game hield Dennis strak in de hand en wat Martin ook probeerde hij kreeg geen grip meer op het spel. Dennis won met 11-3 en in sets met 3-0.

B-Poule
Nick Elzinga – Bert Erents
Nick ging voortvarend van start en trok de game naar zich toe en won met 11-4. In de tweede game ging het nagenoeg gelijk op en waren ze aan elkaar gewaagd. Bert kwam zelfs even op voorsprong 8-7, maar Nick wist het spel weer naar zich toe te trekken en won met 11-8.Bert bleef wel gaan voor iedere bal maar Nick hield het spel strak in de hand en won ook de laatste game met 11-2 en in sets met 3-0.

Steven Brouwer- Peter Wierda
Beiden gingen voortvarend van start en we zagen dan ook flitsende rally,s . Ze leken aan elkaar gewaagd en dan gaat het mooi gelijk op en dan zie je veel variatie in het spel. De eerste game was voor Peter met 11-8. Ook in de tweede game gingen ze weer voor iedere bal en zagen we lange en enerverende rally,s. Het leek even dat Peter op de stand 10-9 de game kon pakken en dan sta je riant voor. Maar Steven wist het tij nog net te keren met een paar super rally,s en won met 12-10. En dan sta je weer gelijk en ook in de derde game was het weer een gelijk opgaande strijd waarin beiden de game konden pakken. Maar ook nu was het weer Steven die de winst pakte met 12-10. Peter ging natuurlijk voor de gelijkmaker, maar Steven wilde het wel afsluiten en gaf het spel niet meer uit handen en won met 11-6 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Peter een prachtige partij en met deze set standen ben je ook in staat om de partij te winnen.

Bas Koudenburg – Guus Jepkema
Voor Guus was het de vuurdoop in de squash competitie en Bas liet hem dan ook goed lopen. En dan pak je ook nog wel de nodige punten echter de game was voor Bas met 11-5. En ook de tweede game was na vele leerzame rally,s voor Guus voor Bas met 11-5. In de laatste game pakte Guus ook wat meer punten, maar Bas bleef het spel controleren en won met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker een zeer leerzame partij om mee te starten.

Menno Mensonides – Leon Bambach
Leon treed in de voetsporen van zijn vader en wie weet laat hij hem nog wel eens flink lopen. Maar vanavond moest hij tegen routinier Menno die zijn sporen in het squashspel heeft verdiend. Hij liet Leon dan ook flink lopen en die bleef wel gaan voor ieder punt. De eerste game was voor Menno met 11-5. En ook in de tweede game bleef Menno het spel dirigeren en dan speel je het spel zoals je dat wil. Ook deze game was weer voor Menno met 11-7. En ook in de derde game hield Menno de controle, maar ook Leon wist wel de nodige punten verrassend te pakken en ging nog steeds super snel over de baan. Menno won ook de laatste game met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Leon een leerzame partij en wie weet in de volgende ronde.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda