Sport

Drukkerij Bambach squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

B-Poule

Bas Koudenburg – Guus Jepkema
Beiden gingen super van start en speelden het spel zoals ze dat graag spelen en zeker Bas die steeds constanter gaat spelen. Toch wist Guus een klein voordeel aan zijn kant te houden en leek hij de eerste game te pakken op een stand van 10-8. Maar Bas wist met super strakke ballen de game alsnog te pakken met 12-10. Ook de tweede game ging nagenoeg gelijk op en zagen we weer mooie rally’s die op het scherpst van de snede werden beslist. Ook deze game was weer voor Bas met 11-8. In de derde game werden de rally’s als maar langer en mooier om te zien. Beiden probeerden het spel onder controle te houden en er werd dan ook fel gestreden om ieder punt. En weer was het Bas die de game kon pakken met 12-10 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Guus een schitterende partij met mooie set standen en net geen winst.

Guus Jepkema – Bert Erents
Het was Guus die het spel direct onder controle hield en Bert flink aan de bak moest. De eerste game was voor Guus met 11-4. Ook in de tweede game bleef Guus het spel dirigeren en probeerde Bert het wel om het voordeel aan zijn kant te krijgen. Maar hij kon daarin niet genoeg druk op bouwen en pakte Guus opnieuw de game met 11-5.In de derde game bleef Bert strijd leveren en pakte hij ook steeds wat meer punten , maar Guus bleef dirigeren en dan pak je de punten. Ook deze laatste game was weer voor Guus met 11-6 en in sets met 3-0 maar ook voor Bert geen slechte partij.

Menno Mensonides – Bert Erents
Menno was net op trainingskamp geweest [ helling op en weer af] en vloog letterlijk over de baan, maar ook Bert ging goed mee en beiden wisten dan ook goed te scoren. Het ging nagenoeg gelijk op en dan zie je vaak mooie rally’s die beiden wisten te verzilveren. De eerste game was voor Menno met 11-9. In de tweede game leek het op een walkover van Menno hij pakte al snel een mooi voordeel van 8-2. Maar Bert gaf zich nog lang niet gewonnen en knokte zich weer helemaal terug in de wedstrijd. Het bleef tot op het laatste onduidelijk wie de game zou pakken. Maar uit eindelijk was het Menno die de game pakte met 12-10. In de laatste game was het duidelijk Menno die het spel dirigeerde en Bert niet echt aan punten pakken toe kwam. Ook deze game was het Menno die de game won met 11-3 en in sets met 3-0 maar er waren ook zeker voor Bert twee mooie games die zomaar anders kunnen lopen.


Menno Mensonides – Bas Koudenburg
Menno en Bas staan altijd garant voor een stevige pot squash en die kunnen soms heel verrassend lopen. De vorige partij was Bas duidelijk in zijn voordeel en dan hoop je op een vervolg. De eerste game was direct al een pittige start waarin Menno steeds wat voordeel aan zijn kant wist te houden. Menno won dan ook met 11-7. Ook in de tweede game vlogen de vonken er weer vanaf en dan zie je mooie rally’s waarin je soms heel diep moet gaan. Ook deze game wist Menno weer te pakken met 11-7. In de derde game ging het helemaal gelijk op en werden de rally’s steeds langer 15 slagen was geen uit zondering. Dan zie je wel het mooiste in het spel naar boven komen en wordt de variatie volledig uit gebuit. Menno won ook deze game na vele spannende momenten met 14-12 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Bas een pracht partij met net geen winst maar met deze set standen kan het ook zomaar anders.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda