Sport

Drukkerij Bambach Squashcompetitie

Door Jeroen Pietersma

A-poule

Ruben Altena – Martin v.d. Ploeg
De eerste game ging direct mooi gelijk van start en kon lang beide kanten op. Maar Ruben wist een klein voordeel aan zijn kant te houden en won de game met 11-8. In de tweede game wist hij met zijn super strakke folly’s en lengte ballen het spel goed te controleren. Hij won de game met 11-4. Ook in de derde game hield hij het spel goed in de hand en wat Martin ook probeerde hij kon geen druk opbouwen. Ook deze game was weer voor Ruben met 11-5 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Martin een mooie partij en wie weet in de herkansing nog mogelijkheden.

Dennis Wijnjeterp – Martin v.d. Ploeg
Dennis en Martin houden wel van power play dus daarin vinden ze altijd wel een uitdaging met elkaar. In de eerste game was het Martin die het voordeel aan zijn kant wist te houden. Dennis moest er volop tegenaan om de nodige punten te pakken. Na vele enerverende rally’s was het Martin die de eerste game wist te pakken met 11-6. Dat geeft je dan vleugels in de volgende game en beiden gingen dan voor iedere bal. Het werd een game met ongelooflijke rally’s waarin alles uit de kast werd gehaald. Op een ongelooflijke stand van 20-18 won Dennis deze spannende game. Ook in de derde game was er weer volop strijd en zagen we prachtige rally’s met super scherpe ballen. Ook deze game wist Dennis na veel spectaculaire rally’s op zijn naam te schrijven met 12-10. En dan nog een game en de buit is binnen, maar ook Martin had wel zin aan de gelijkmaker. Hij knokte dan ook voor ieder punt en het bleef dan ook lang onzeker wie de game zou pakken. Maar ook nu was het weer Dennis die winnend wist af te sluiten met 12-10 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Martin een pracht partij met mooie standen. Beiden stapten zichtbaar tevreden van de baan.

B-poule

Bas Koudenburg – Guus Jepkema

Het ging gelijk volop en we zagen dan ook flitsende rally’s met veel variatie. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Beiden gingen voor iedere bal en pakten heel veel ballen op een moment dat je dacht die zijn uitgespeeld. Het was Guus die de eerste game wist te pakken met 11-9. Ook in de tweede game bleef het spannend, maar Bas wist nu het spel iets meer naar zich toe te trekken. Dan kun je de druk wat meer opbouwen en dat voordeel vast houden betekend dat jet het spel goed verdeeld. Deze game was voor Bas met 11-6. Ook in de tweede game bleef hij het voordeel vast houden en pakte hij ook deze game met 11-6. Guus bleef gaan voor iedere bal en dan zie je ook dat je nog heel veel ballen kan pakken en goed kan terug spelen. Ook in de vierde game bleef het spannend tot het einde, maar ook nu was het weer Bas die de game wist binnen te halen met 11-7 en in sets met 3-1 maar ook zeker is dat Guus enorm is gegroeid in zijn spel mogelijkheden.

Aldert Sinnema – Maurice Chevallier

Ze kennen elkaar van Vlieland, maar hadden nog nooit tegen elkaar gesquasht. En vanavond was het dan zo ver. Ze gingen allebei vol vuur van start en hielden elkaar goed onder druk. De eerste game was na veel service wissels voor Aldert met 11-6. In de tweede game was het nagenoeg een gelijk opgaande strijd waarin beiden goed wisten te scoren. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar na veel spannende rally’s was het weer Aldert die de game kon pakken met 11-9. En ook in de laatste game zagen we weer wisselende spel momenten en vlogen de vonken er vanaf. Maar Aldert hield ook nu de winst aan zijn kant en won met 11-9 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Maurice geen slechte start in zijn eerste wedstrijd.


Steven Brouwer – Peter Wierda

Steven en Peter staan altijd garant voor een stevige partij squash en gaan ook voor iedere bal. In de eerste game vlogen de vonken er vanaf en speelden beiden op het scherpst van de snede. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar uiteindelijk was het Steven die de game pakte met 14-12. Ook in de tweede game bleef het een mooi gelijk opgaande strijd. Ook nu was het weer een game met zeer veel variatie en strak squash spel. Weer wist Steven de winst veilig te stellen door met 11-9 te winnen. En dan nog een game en de buit is binnen. Maar ook deze game was voor Peter weer een doel op zich en dan moet je soms heel diep gaan. Het ging nagenoeg gelijk op en dat zijn natuurlijk de mooiste momenten. Peter wist de game net veilig te stellen met 12-10. En dan ga je voor de gelijkmaker, maar ook Steven had zijn plan al getrokken. En dan is het maar net hoe komt de bal van het racket af. Ook nu wist Steven de winst net veilig te stellen en won met 12-10 en in sets met 3-1 maar ook voor Peter een mooie partij met heel veel kansen, maar net geen winst.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda