Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A Poule
Ruben Altena – Martin v.d. Ploeg
Ruben heeft tot nu toe alleen nog maar winstpunten in de competitie en dat wil hij ook wel zo houden. De eerste game pakte hij overtuigend met 11-3. In de tweede game kon ook Martin de nodige punten pakken, maar ook nu bleef Ruben het spel dirigeren. Ruben pakte de game met 11-5. En ook in de laatste game liet Ruben geen steken vallen en liet hij Martin flink lopen. Ook deze game was voor Ruben met 11-2 en in sets met 3-0.

Joost Poutsma – Steven Brouwer
Er word veel getraind samen en dan leer je elkaars spel goed kennen. En nu ging om de punten en moet je elkaar te slim af zijn. Joost wist het spel goed te controleren en pakte de eerste game met 11-5. Ook in de tweede game hield Joost het spel goed in de hand en moest Steven flink aan de bak. Ook deze game was weer voor Joost met 11-4. Maar in de derde game was ook Steven een stuk scherper en wisten ze elkaar het vuur aan de schenen te leggen. Het ging nagenoeg gelijk op en het was lang onduidelijk wie de game zou pakken. Na vele enerverende rally’s was het nu Steven die de game pakte met 12-10. En dan ga je voor de gelijkmaker, maar ook Joost zag meer in de afsluiter. Dan zie je wel spetterende rally’s die op het scherpst van de snede worden beslist. Ook deze game bleef tot het einde toe spannend, maar ook nu was het weer Joost die won met 11-9 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Steven waren er genoeg kansen.

B-Poule
Bert Erents - Peter Borgmann
Ze gingen beiden super gemotiveerd de baan op en dan zie je felle en strakke rally’s. Het ging lang gelijk op en beide wisten goed te scoren. De eerste game was na veel spannende rally’s voor Bert met 11-9. Ook in de tweede game bleef het een mooi gelijk opgaande strijd met mogelijkheden voor beiden. Nu was het Peter die de game net kon pakken met 12-10. In de derde game wist Peter iets meer druk op te bouwen en moest Bert flink aan de bak. Peter pakte de game met 12-7. Hij rook zijn kansen en ging voortvarend van start om de winnende game binnen te halen. Maar Bert wist het tij nog net te keren en pakte de game met 11-7. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. En Peter ging wederom in de aanval en pakte al snel een mooie voorsprong van 7-4 en dan zou je zeggen dit kan niet meer misgaan. Maar Bert bleef knokken voor ieder punt en kwam langzaam maar zeker weer terug. Hij pakte na vele haar scherpe rally’s en service momenten de game met 11-8 en won in sets met 3-2 maar ook zeker voor Peter een partij met vele mogelijkheden en wie weet in de tweede ronde nieuwe kansen.

Maurice Chevallier – Rob v.d. Kooi
Maurice gaat nog steeds aan kop en is nog ongeslagen en zeker de runner up in de competitie. In de eerste game waren ze aan elkaar gewaagd en kon het lang beide kanten op en dan zie je een mooi squashspel. De eerste game was na veel strijd voor Maurice met 11-9. In de tweede game kon Maurice de druk nog wat meer op voeren en moest Rob flink aan de bak. Dat er dan ook veel mis kan gaan is duidelijk. Maurice won ook deze game met 11-5. En ook in de derde game hield Maurice het tempo hoog en strakke ballen langs de muur. Rob probeerde het nog wel en knokte voor ieder punt, maar Maurice pakte ook deze game met 11-7 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Rob geen slechte partij.

Bas Koudenburg – Leon Bambach
Bas begon super scherp aan de eerste game want de snelheid van Leon is bekend en daar hou je dan ook goed rekening mee. Bas won de eerste game met 11-7. In de tweede game ging Leon helemaal los en pakte hij al snel een voorsprong van 5-0. En dan moet je de scherpte en concentratie vast houden en de game naar je toe trekken. Maar ook Bas kwam weer goed in zijn spel en wist goed terug te komen. En dan word het nog heel spannend en werd er fel gestreden voor ieder punt. Het was nu Leon die de game kon pakken met 11-8. Dat deze game veel energie heeft gekost kan je dan ook zien en Bas kon zijn spel nu goed dirigeren en pakte de winst met 11-3. En ook de laatste game ging Bas super scherp voor de volle winst en won hij met 11-0 en in sets met 3-1 maar ook zeker voor Leon een mooi resultaat met wat meer trainingsritme nog een wat constanter spel.

Menno Mensonides – Guus Jepkema
Menno en Guus kunnen een spectaculaire partij spelen en gingen dan ook voor iedere bal. En dan zie je ook mooie rally’s en zeker aan Guus want die blijft lopen op iedere bal. Het ging nagenoeg gelijk op en beiden wisten dan ook goed te scoren. Menno won de eerste game met 11-8. In de tweede game ging Menno helemaal los en pakte hij al snel een voorsprong van 10-4 en dan heb je de game bijna binnen. Maar Guus kwam heel goed terug en wat even daarvoor niet lukte ging nu weer super. Maar ook nu hield Menno het hoofd koel en met 11-9 de game en in sets met 3-0 maar ook voor Guus een mooie partij maar wie weet in de tweede ronde nieuwe kansen.

Peter Wierda – Brian Goeman
Peter zijn service liep direct formidabel en daar had Brian flink moeite mee om die goed scherp terug te spelen. En dan pak je de punten en verdeel je het spel goed Peter pakte de game met 11-3. Ook in de tweede game bleef Peter ijzersterk spelen en bleef hij het service voordeel goed vast houden. Ook deze game was weer voor Peter met 11-2. In de derde game kon ook Brian weer de nodige rally’s in zijn voordeel beslissen en zagen we dan ook weer pittige rally’s. Maar Peter gaf het spel niet meer uit handen en pakte ook de laatste game met 11-6 en in sets met 3-0 maar kan Brian de service beter terug spelen dan kan hij ook direct weer beter meekomen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda