Sport

Drukkerij Bambach squash competitie

Door Jeroen Pietersma

A-Poule
Erik Menks - Martin van der Ploeg
Erik en Martin staan altijd voor een krachtig squash spel en kunnen het elkaar goed moeilijk maken. Ze gingen dan ook voortvarend van start en wisten beiden goed te scoren. Erik wist een klein voordeel aan zijn kant te houden en won de eerste game met 11-6. In de tweede game ging het nagenoeg gelijk op en was het lang onduidelijk wie de game zou pakken. Maar ook nu wist Erik de overwinning net te pakken met 11-8. Ook in de laatste game waren er voor beiden volop mogelijkheden en kon het weer alle kanten op. Maar ook nu was het Erik die de gamewinst wist te pakken met 11-8 en in sets met 3-0 maar het had ook zomaar anders kunnen zijn en wie weet als Martin weer top fit is kan hij ook zomaar meer punten pakken.

Simon Bambach - Steven Brouwer
In de eerste game was het duidelijk Simon die het spel dirigeerde en de punten pakte. Hij won met 11-4. In de tweede game ging Steven ook weer goed mee en waren ze aan elkaar gewaagd. We zagen dan ook mooie rally’s waarin beiden goed wisten te scoren. Maar ook nu was het weer Simon die de game net wist te pakken met 11-8. In de derde game ging Steven helemaal los en stond hij zomaar op een fraaie voorsprong van 6-0. Coach Joost zag ook de gamewinst er al aan komen. Maar Simon herstelde knap en kwam weer langzaam terug in zijn spel. Beiden knokten voor ieder punt en dan zie je mooie en lange rally’s. Maar ook nu pakte Simon weer de game met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker Steven had laten zien dat hij in staat was de partij naar zijn hand te zetten. Dus wie weet in de tweede ronde.

B-Poule
Rob van der Kooi - Peter Borgmann
Peter is enorm gegroeid sinds zijn deelname in de competitie en dat zien we terug in de puntenscore. In de eerste game was het Rob die de game wist te pakken met 11-7. De tweede game was een mooi gelijk opgaande strijd en kon het lang beide kanten op. Na vele spannende momenten wist Rob de game met klein verschil te pakken. Hij won met 11-9. Ook in de derde game was er weer volop strijd, maar Rob wist het spel te controleren en won ook de laatste game met 11-6 en in sets met 3-0 maar zeker is wel dat Peter op veel momenten goed weet mee te komen.

Bert Erents - Brian Goeman
Ze waren helemaal aan elkaar gewaagd en het kon dan ook lang beide kanten op. Beiden gingen voor ieder punt en dan zie je fraaie rally’s. De eerste game wist Brian te pakken met 11-9. In de tweede game was het Bert die de game pakte met 11-9. In de derde game leek het erop dat Bert voor de volle winst zou gaan. Maar ook Brian pakte nog net wat punten, Bert won de game met 11-3. In de vierde game was ook Brian weer helemaal in zijn spel en pakte hij al snel een voorsprong van 8-2. Maar ook nu gaf Bert zich nog lang niet gewonnen en kwam weer heel dichtbij. Maar de game was voor Brian met 11-6. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen dan ook voor de winst. Het was ook nu weer een mooi gelijk opgaande strijd en dan zie je het mooiste squashspel met spetterende rally’s. Beiden gingen heel erg diep, maar het was Bert die de game langzaam maar zeker naar zich toe wist te trekken en won met 11-8 en in sets met 3-2. Maar zeker is wel dat ook Brian de partij had kunnen winnen en dan zijn vijfsetters daar een mooi meetpunt voor.

Guus Jepkema - Bas Koudenburg
Bas had Guus zijn scores al voorbij zien komen en begon dan ook super geconcentreerd aan zijn spel. Het ging redelijk gelijk op, maar Bas hield het voordeel aan zijn kant en won met 11-7. De tweede game ging helemaal gelijk op en kon lang beide kanten op. We zagen weer super snelle rally’s en met name Guus had daarin een enorm vermogen. Dus veel rally’s worden daarmee alsnog gewonnen. Guus won de game met 11-9. Ook in de derde game zagen we eenzelfde spel waarin beiden weer goed wisten te scoren. Ook deze game was na vele snelle acties weer voor Guus met 11-9. Bas bleef zijn spel super geconcentreerd spelen en leek voor de volle winst te gaan. Hij pakte een fraaie voorsprong van 10-2 en dan kan de game je niet meer door de vingers glippen. Maar Guus gaf zich nog lang niet gewonnen en bleef gaan voor ieder punt. Hij kwam heel goed terug, maar Bas pakte de game met 11-8. En toen stond het weer gelijk en is het erop of eronder en wie speelt er dan nog zijn beste spel. In de laatste wist Guus een klein voordeel aan zijn kant te houden en won hij met 11-5 en in sets met 3-2 maar zeker is wel dat ze aan elkaar gewaagd waren.

Bas Koudenburg - Peter Borgmann
Bas ging direct flitsend van start en pakte in rap tempo de punten hij leek voor de volle winst te gaan. Maar het werd 11-2 op de valreep. In de tweede game was ook Peter weer helemaal bij de les, waarschijnlijk even opstarten. Het ging mooi gelijk op en dan is het lang onduidelijk wie de game kan pakken. Na vele spannende momenten was het Bas die de game kon pakken met 11-9. In de derde game was het Peter die een fraaie voorsprong pakte van 5-0. Bas was even flink wakker geschud en kwam weer helemaal terug, maar nu was het Peter die de game verrassend pakte met 11-9. Ook in de vierde game kon Peter een klein voordeel aan zijn kant houden en won hij met 11-8. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden waren nu super scherp en zagen de winst wel zitten. Maar na vele spannende momenten was het Bas die de game pakte met 11-6 en in sets met 3-2 maar ook zeker voor Peter een prachtige partij met volop mogelijkheden om te winnen. Dus wie weet in de tweede ronde nieuwe kansen.

Peter Wierda - Menno Mensonides
Peter en Menno hebben standaard in de competitie vaak vijfsetters gespeeld dus waren daar ook weer op voorbereid. Menno ging voortvarend van start en hield Peter goed onder druk en dan pak je de punten. Menno won de game met 11-6. In de tweede game was het Peter die de druk kon opbouwen en zijn service ging goed lopen en dan heb je een sterk wapen in handen. Peter won de game met 11-6. De derde game was een compleet gelijk opgaande strijd met spannende rally’s en verrassende acties. Het was lang onduidelijk wie de game uiteindelijk zou pakken en op de stand 8-8 was het wisselen van punt voor de een punt voor de ander. Dit zijn vaak ook pittige rally’s waarin ze diep moeten gaan. Uiteindelijk was het Peter die de game pakte met 13-11. En dan nog een game te gaan en de partij is beslist, maar het kon ook zomaar weer op een vijfsetter uitdraaien. Maar het was Peter die het voordeel aan zijn kant wist te houden en langzaam maar zeker trok hij de game naar zich toe. Hij won de game met 11-5 en in sets met 3-1 maar Menno kijkt nu al weer uit naar de revanche in de tweede ronde.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda