Sport

Drie keer zilver voor V&K De Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 17 januari waren de provinciale kampioenschappen en tevens plaatsing voor de achtste en kwart finale van de Nederlandse kampioenschappen.?Het is altijd erg spannend als je weet dat je door kunt stromen maar dat het ook de laatste wedstrijd van het seizoen kan zijn?

Voor de jongsten is het allemaal nog nieuw en wennen maar de oudere turnsters hebben wat meer ervaring en weten wat ze te wachten staat. Elke wedstrijd goed turnen, geen foutjes want het kan je laatste zijn. Een harde wereld maar ook erg leuk. Je leert ontzettend veel en het is ook enorm gaaf als dat ene nieuwe element, waar je zo hard voor hebt getraind, ook echt lukt op de wedstrijd. De ene wedstrijd heb je wat geluk en blijf je staan op de balk en de andere wedstrijd heb je een beetje pech en val je drie keer. Maar op de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen mag dit absoluut niet gebeuren. Michelle Bergsma kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure, zij moet dit seizoen revalideren en trainen voor het volgende seizoen. Alle turnsters hebben het super gedaan en zijn door naar de volgende plaatsing wedstrijd van het NK. Drie turnsters hebben net niet de titel maar wel een zeer verdiende tweede plaats.
De totaal plaatsen van Friesland: Emma Petersen werd 4e; Feline Kingma werd 5e; Puck Sietsema werd 6e; Rosa Posthuma was 11e; Senna de With werd 7e; Berber Koornstra werd 2e; Esther de Jong werd 2e; Yasmina Markenstein werd 2e.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda