Voetbal

Derde speelronde Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een week is zomaar voorbij en afgelopen zaterdag werd alweer de 3e speelronde bij de Waddenrobkes afgewerkt. Deze week konden er weer 2 nieuwe spelers welkom worden geheten: Jort v.d. Vlught komt Zweden versterken en Samuele komt bij het team van Nederland. En er is ook weer een nieuwe bondscoach aangesteld. Lammert v.d. Wal is de nieuwe coach van Engeland. En tot slot is er ook nog eens een nieuwe stadionspeaker aangetrokken: Jolanda Dijkstra heeft deze taak op zich genomen.

Na de vlaggenparade werd er eerst een fotoshoot gemaakt. Alle teams kwamen even op de foto en er werd meteen ook een kleurrijke groepsfoto gemaakt voor de website van de club. Alle teams presenteren zich vanaf nu op zeerobben.nl Door alle teams werden zoals elke zaterdag weer drie wedstrijdjes gespeeld. Een kleine selectie:

Ronde 1
Zweden-België
België had 3 spelers en Zweden 4 dus moest er af en toe even gewisseld worden. België kwam op 1-0 voor door een goal van Jurre Boskma en al snel kwam er de 2-0 van Collin. Jort, die vandaag zijn eerste wedstrijd speelde, wist een mooie goal voor Zweden te maken. Maar Collin wist de eindstand op 3-1 te brengen voor België.

Ronde 2
Nederland- Engeland
Engeland stond vorige week nog op de 2e plaats en Nederland op de 3e. Engeland heeft in Lammert v.d. Wal een nieuwe , enthousiaste coach en er werd meteen goed naar zijn aanwijzingen geluisterd. Het werd een zeer spannende pot. Jeffrey werd opgesteld als verdediger en nam zijn taak erg serieus. Toch wist Quinten maar liefst 4 goals te maken en Jurre 1. Roan gaf goede passes waardoor Roald ook 3 goals wist te maken. Winst dus voor Nederland. De blijdschap was over het hele veld te horen. Eindstand: 5-3

Ronde 3
Brazilië-Engeland
Iedereen langs de kant was aan het genieten van deze mooie wedstrijd. Roald scoorde voor Engeland en Dinan 2 keer voor Brazilië. Fedde vond dit nog niet genoeg en wist met alles wat hij in zich had zijn eerste goal bij de Waddenrobkes te maken waardoor de eindstand 2-2 werd.

Toen alle wedstrijden afgelopen waren was het natuurlijk weer tijd voor de penalty’s. Het blijft een mooi gezicht om te zien hoe fanatiek de spelertjes zijn om de penalty erin te schieten. Het is een spannende strijd tussen alle Waddenrobkes. Op dit moment staan Stefan Bolte, Jurre Broersma en Collin Schutter aan kop in het klassement met alle drie 5 punten. Het is nog lang niet beslist.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda