Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De zomer is voorbij, de vakanties achter de rug en er is genoten van een prachtig EK van ons nationaal vrouwenelftal afgelopen zomerstop. En wat duurde die zomerstop lang. Maar gelukkig gaat alles weer los, hoewel de competities pas op 23 september beginnen zijn de meeste teams al begonnen aan de voorrondes van de Zwaluwen Jeugdbeker.

Zo ook de teams van de Zeerobben Meiden. Op de Vrouwen 1 na spelen alle andere vijf teams voor de Zwaluwen Jeugdbeker. Er zijn dit seizoen, net als vorig seizoen, zes teams in de Zeerobben damesafdeling. Naast een VR1 (7-tal) is er ook dit seizoen een MO19 (11-tal), 2 x MO15 (11-tallen), 1 x MO13 (7-tal) en 1 x MO11 team (7-tal). Enig verschil met vorig seizoen is dat er geen MO17 team is. Daar driegde een tekort aan speelsters en zijn de dames verdeeld over MO19 en de MO15 teams. Afgelopen week kwamen MO11-1, MO13-1 en beide MO15 teams al in actie voor de Zwaluwen Jeugdbeker.

De eerste wedstrijd voor de meiden van MO11-1 was een derby tegen SC Franeker MO11-1. In de vorige week woensdagavond gespeelde wedstrijd waren de Zeerobjes op het thuisveld niet opgewassen tegen het sterke MO11-1 van onze buurgemeente. De Franekers wasten de Harlingers de oren en eindigde het bekerduel met 3-13 voor de Franeker dames. Afgelopen zaterdag mochten de Harlingers het weer proberen tegen hetzelfde MO11 van SC Franeker. Op Sportpark Hertog van Saxenlaan was de thuisploeg wederom te sterk voor Zeerobben. Was het verschil in tegendoelpunten in de eerste wedstrijd tien, afgelopen zaterdag waren het nog maar vier doelpunten in het voordeel van de Franekers. Eindstand 4-0. Volgende wedstrijd is op 23 september op het Oostersportpark. Tegenstander is dan Workum MO11-1 in de reguliere competitie.
Voor Zeerobben MO13-1 begint het seizoen niet zoals ze het misschien voor ogen hadden. In hun eerste wedstrijd als 7-tal moesten ze een fikse nederlaag incasseren. Tegen Leeuwarder voetbalploeg Blauw Wit MO13-1 liepen de Harlingers tegen een 0-23 nederlaag aan op het Oostersportpark. Ook voor MO13-1 is het blijkbaar nog even wennen na die lange zomerstop. Op woensdagavond 20 september is de return tegen de Leeuwarders. Om 18.30 uur is dan de aftrap. De Zeerobben hebben dus nog zo’n anderhalve week om te trainen… vol aan de bak dus!
Het nu MO15-2 maakte afgelopen jaar een megasprong. Was het team in najaar van 2016 nog een MO13-1 7-tal, in het voorjaar debuteerde het als 11-tal waar het voor de zomerstop ongeslagen kampioen werd in de competitie. Dit seizoen komen de dames als MO15 11-tal uit in de 2e klasse. Grote stappen dus voor dit relatief jong team met enkele nieuwe speelsters. Vorige week maandag mochten ze als nieuwbakken MO15 junioren de wei in tegen Dronrijp/Foarút Combinatie MO15-2 voor de Zwaluwen Jeugdbeker. De wedstrijd werd gewonnen door de combinatie van Dronrijp en Foarút met 6-4. En dat was even wennen voor de Harlinger meiden die in het voorjaar van dit jaar nog ongeslagen bleven. Even wennen dus als junioren. Afgelopen zaterdag mochten de dames op het Oostersportpark aantreden tegen Blauw Wit ’34 MO15-3 uit Leeuwarden. Na 70 minuten spelen was het Zeerobben dat de drie punten mocht bijschrijven. De wedstrijd werd door de Harlingers met 2-1 beslist. 23 september begint voor MO15-2 de competitie. Tegenstander is dan ONS Sneek MO15-1. Aftrap is om 10.15 uur op het Oostersportpark.
Ook het Zeerobben MO15-1 mocht afgelopen zaterdag hun eerste (beker)wedstrijd spelen. Bij dit team zijn ook enkele nieuwe speelsters aangesloten en was het voor de teammanager even puzzelen op welke plek iedere speler tot zijn recht komt. Dat lukte en Zeerobben MO15-1 wist de wedstrijd na 70 minuten naar zich toe te trekken. Tegen Leovardia MO15-1 wonnen de Robbenmeiden met 1-0 van de Leeuwarders. De Harlinger dames creëerden veel kansen maar die werden verder niet benut waardoor de stand bleef steken op een 1-0 overwinning. Een goed resultaat van de meiden. Vandaag moeten de dames weer aan de bak. In Easterein trappen de Harlingers op Sportpark Skoalleseize om 18.30 uur af tegen SDS MO15-1.
MO19-1 hoefde zaterdag nog niet aan de bak. Aanstaande zaterdag reizen de dames af naar Idskenhuizen voor hun eerste (beker)wedstrijd van het seizen. Ook bij deze ploeg zijn enkele nieuwe speelsters gekomen en zijn er enkele vertrokken. Een nieuwe uitdaging dus voor het (nieuwe) team. Op Sportpark de Stripe vindt om 10.30 uur de aftrap plaats. Tegenstander is SJO RVC MO19-1.
Ook VR1 hoefde nog niet in actie te komen, zij zijn niet ingedeeld in een bekercompetitie. Voor hen begint de reguliere competitie op 23 september met een thuiswedstrijd tegen het Groninger DIVA’83 VR1.
Voor het allerlaatste nieuws en/of verslagen van de vrouwen en meiden van Zeerobben verwijzen we u naar de club website www.zeerobben.nl of like de meiden op Facebook, www.facebook.com/robbenvrouwen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda