Voetbal

De meiden van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zes wedstrijden afgelopen zaterdag. Drie thuis en drie uit. De drie wedstrijden die thuis op het Oostersportpark werden gespeeld verdienden punten, terwijl de uitspelende drie meidenteams van Zeerobben allemaal verloren.

Voor MO13-1 en MO15-1 was het zaterdagochtend vroeg uit de veren. Beide teams moesten gelukkig thuis voetballen maar 8.45 uur spelen is toch vroeg. MO13-1 speelde tegen fc Harlingen MO13-1 in een heuse stadsderby. Voor de Zeerobbenmeiden bleek de stadsgenoot geen partij. De ‘andere’ Harlingers werden vrij gemakkelijk met 7-0 verslagen. De robbendames staan nu na zes wedstrijden stevig bovenaan op de ranglijst met 18 punten. Aanstaande zaterdag reizen de toppers af naar Joure voor de return tegen SC Joure MO13-1. Een eerder duel tussen beide teams eindigde in een 12-0 overwinning voor de Robben. Dat belooft wat aanstaande zaterdag. Aftrap om 12.30 uur op Sportpark de Hege Simmerdyk in Joure.

Zeerobben MO15 speelde ook al op het vroege uur. Thuis werd Blauw Wit ’34 MO15-1 hartelijk op het Oostersportpark ontvangen. Een wedstrijdje winnen zou wel weer eens lekker zijn voor de Zeerobbenmeiden. De afgelopen weken waren erg zuur voor de dames. Er werden achtereenvolgens vier wedstrijden verloren. Helaas hoort verliezen ook bij de sport maar leuk is het niet. Afgelopen zaterdag wisten de meisjes weer te winnen. Was het niet met een groot verschil in de eindstand maar winnen is winnen en voor het gevoel is dat wel weer eens goed. De Harlingers wisten de drie punten thuis te houden bij een eindstand van 3-2. Komende zaterdag mogen de Robben het weer proberen. En weer om 8.45 uur wordt de wedstrijd aangevangen. Blijkbaar vinden de meiden dit vroege tijdstip niet erg want de keepster van MO15-1 gaf aan dat ze dan nog wat aan de dag hebben. Daar zit wat in natuurlijk. De tegenstander aanstaande zaterdag is ST Minnertsga-St. Jacob MO15-1.

Zeerobben MO11-1 speelde afgelopen zaterdag tegen de koploper Hardegarijp MO11-1. Op voorhand al een wedstrijd waar van je zegt; we zien het wel. Die gedachte was al snel omgezet naar een; we gaan misschien nog wel winnen ook. Helaas bleef de eindstand 2-2 en verdiende de meisjes een mooi puntje. Een verrassende uitslag gezien de tegenstander. Hardegarijp had nog geen wedstrijd verloren. Het geeft de meiden weer volle moed voor de komende wedstrijden. Misschien weten ze er nog een paar te winnen. Wie weet kan dat aanstaande zaterdag wel. Op het Oostersportpark ontvangen de robbenmeisjes Black Boys MO11-1 uit Sneek. Aanvang 10.35 uur.

Vorige week woensdagavond hadden de meiden van Zeerobben MO17-1 een wedstrijd tegen S.C. Stiens MO17-1 op het Oostersportpark. Na tachtig minuten spelen wisten de robben niet te scoren tegen Stiens. Stiens wist er wel twee te maken. Weer geen winst voor Zeerobben MO17-1. De ploeg staat nog wel derde in de ranglijst, maar moet wel weer gaan winnen om deze plek te behouden. SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1 volgt al op drie punten verschil. MO17-1 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. De wedstrijd die stond gepland tegen Beetgum MO17-1 werd door de Beetgummers afgezegd. Aanstaande zaterdag gaan de meiden op visite bij FVC in Leeuwarden. Om 13.00 uur wordt er afgetrapt tegen FVC MO17-1 op Sportpark Wiarda.

Dan de verliezende teams van afgelopen zaterdag. De meiden van MO13-2 speelden een uitwedstrijd tegen Sint Annaparochie MO13-1. Sint Anna bleek een tikkeltje te sterk voor de Harlingers. Na twee keer dertig minuten stond er een 7-1 voor Sint Anna op het scorebord. De Zeerobben meisjes winnen niet zoveel wedstrijden maar het plezier is er niet minder om. Er is altijd wel een lach te bespeuren op de koppies van MO13-2. Aankomende zaterdag reizen de Robben af naar Tollebeek in de provincie Flevoland. Op het programma staat een wedstrijd tegen ST Tollenbeek/Nagele MO13-1. Om 9.00 uur zal er worden afgetrapt op Sportpark vv Tollebeek.

Het VR1 van Zeerobben zat in een winnende flow de afgelopen weken. Afgelopen zaterdag werd aan die ‘flow’ door de dames van Arum VR1 een einde aangemaakt. De Zeerobben dames verloren in Arum met 2-1 van de Arumer ploeg. Komende zaterdag gaan de dames het weer proberen. Thuis ontvangen de Robben dan het VR1 van Waterpoort Boys. Een eerdere ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 2-16 overwinning voor de Harlingers. Dit belooft wat voor aanstaande zaterdag. Om 13.00 uur vindt de aftrap plaats op het Oostersportpark.

MO19-1 stond afgelopen zaterdag als favoriet te boek in de wedstrijd tegen GAVC MO19-1. De Grouwsterploeg had immers nog geen wedstrijd gewonnen. Van VHK en Buitenpost werd door GAVC al niet gewonnen en in de return tegen Buitenpost werd ook al eens gelijk gespeeld. Zeerobben daarentegen had al in de beker van Buitenpost gewonnen (9-4) en ook in een competitiewedstrijd waren de Harlingers de betere tegen de ploeg uit Buitenpost (2-5). Maar zaterdag liep het niet lekker voor de Harlingers. In Grouw leken de dames verre weg van de ploeg die ze anders wel zijn. Er werd dan ook roemloos met 2-1 verloren van GAVC MO19-1. Waarschijnlijk mist de ploeg wedstrijdritme. Er is al enkele weken niet gevoetbald door MO19-1. Aanstaande zaterdag staat er weer een wedstrijd tegen Buitenpost MO19-1 op het programma. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt op het Oostersportpark.

Volgende week weer volop kansen voor de meiden van Zeerobben. Volg ondertussen de meiden op facebook.com/robbenvrouwen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda