De meiden van Zeerobben

HARLINGEN - Zes wedstrijden werden er gespeeld afgelopen zaterdag. MO13-1, MO15-1 en MO19-1 pakten de drie punten, MO11-1 verdiende ??n punt en helaas was er voor MO17-1 en MO13-2 verlies. Er vielen maar liefst zestig doelpunten in de zes wedstrijden, al waren die niet allemaal gunstig voor de Robbenmeiden.

Zoals gezegd hadden de senioren dames afgelopen zaterdag nog geen wedstrijd. Zij hopen aanstaande zaterdag weer in actie te komen. Dan staat in ieder geval hun eerste duel te wachten. En dat is niet tegen de minste. Op het programma staat fc Harlingen VR2. In deze stadsderby zullen de twee ploegen zeker niet van elkaar willen verliezen. Een spannende pot dus op het Oostersportpark. De wedstrijd zal om 12.00 uur worden afgetrapt.

De oudste junioren speelden afgelopen zaterdag uit tegen Buitenpost MO19-1. Dezelfde ploeg uit het oosten van Fryslân werd twee weken terug nog door het MO19-1 van Zeerobben met 9-4 verslagen voor de Zwaluwen Jeugdbeker. Afgelopen zaterdag ging de strijd om de drie punten in de 1e klasse 2 competitie. Op Sportpark De Swadde in Buitenpost wist Zeerobben weer de winst naar zich toe te trekken. Vooral in de eerste helft waren de Harlingers op dreef. Er vielen in de 45 minuten vier doelpunten voor Zeerobben. In de tweede helft speelden de Robben gecontroleerd aanvallend waardoor ze maar één keer scoorden. Daarentegen wisten de meiden van Buitenpost wel twee doelpunten te maken, al waren dat meer ‘mazzel doelpunten’. De winst gaf Zeerobben niet meer uit handen. Zij namen de drie punten mee naar Harlingen. Aanstaande zaterdag ontvangt Zeerobben MO19-1 Alcides MO19-1 uit Meppel. Aanvang wedstrijd: 12.30 uur op het Oostersportpark.

Na de puike overwinning van vorige week op Oosterlittens was het voor de meiden onder de 17 afgelopen zaterdag weer doelpunten incasseren. Op het Oostersportpark werden de Harlingers door de koploper SJO Bergum BCV Combinatie MO17-1 compleet van de mat geveegd. De Burgumers schoten maar liefst tien keer de bal tegen de achterwand van het doel. Sneu voor de Harlingers die lekker op weg waren in hun competitie. Aanstaande zaterdag ontvangen de dames SJO Oudega/HJSC/Heeg MO17-1. Voor Zeerobben is van belang om te winnen van deze ploeg om aansluiting te houden op de koplopers Stiens en Burgum. De aftrap is aanstaande zaterdag om 13.30 uur op het Oostersportpark.

MO15-1 wist in deze eerste echte wedstrijd van 2017 goed uit de startblokken te komen. Al was het voor de meiden van MO15-1 wel even wennen op een echte grasmat waar ST Minnertsga-St. Jacob MO15-1 in eerste instantie meer voordeel van hadden. Toch wisten de Harlingers een doelpunt te maken in de eerste helft. De Harlingers konden echter niet op hun lauweren rusten want ST Minnertsga-St. Jacob MO15-1 wist ook door te breken en te scoren maar het doelpunt werd gelukkig voor de Harlingers afgekeurd vanwege een buitenspelpositie van de tegenstander. In de tweede helft maken de Harlingers het af door nog een keer te scoren en de drie punten mee naar huis te nemen. Aanstaande zaterdag speelt Zeerobben MO15-1 thuis op het Oostersportpark tegen Leovardia MO15-1. Al om 8.45 uur zal er afgetrapt worden.

Net als vorige week wisten de meisjes van MO13-1 weer met indrukwekkende cijfers te winnen. Na twee wedstrijden staat het doelsaldo al op 29 doelpunten voor en nul tegen. Afgelopen zaterdag werd er echter weer met dubbele cijfers gewonnen door de meiden. Onder het mom van ‘lange halen snel thuis’ werd Joure SC MO13-1 getrakteerd met een doelpuntenregen. Twaalf keer wisten de Zeerobben meiden het doel van de tegenstander te bereiken. Als je je afvraagt waar dit eindigt? Wie zal het zeggen? Tot nu toe lijkt alleen MKV’29 MO13-1 een echte opponent voor deze ploeg te zijn, al moeten we wel in het achterhoofd houden dat fc Harlingen MO13-1 nog maar één wedstrijd heeft gespeeld. Aanstaande zaterdag vrezen wij weer een slagveld voor de tegenstander van Zeerobben MO13-1. Op Sportpark Het Bolwerk ontmoeten de Zeerobben weer SC Bolsward MO13-2. Weet u het nog? Twee weken geleden wonnen de Zeerobben nog met 16-0 van deze ploeg. De wedstrijd begint om 13.40 uur.

De meisjes van Zeerobben MO13-2 beginnen hun voorjaarscompetitie met een grote nederlaag. Tegenstander ST Tollebeek/Nagele MO13-1 was met grote sprongen veel te sterk voor de Harlingers. De Robbenmeisjes kregen maar liefst zestien doelpunten te verwerken. Een kleine troost was dat de Robjes zelf ook een doelpuntje konden maken. Een schrale troost op zo’n grote nederlaag. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg het opnieuw proberen. Dan reizen de Harlingers helemaal af naar Noorscheschut om daar zeventig minuten voluit te gaan voor de drie punten. Om 11.15 uur zal op Sportpark De Meulenwieke in Noordscheschut de aftrap plaats vinden.

Eindelijk was het afgelopen zaterdag ook voor de jongste telgen zover. Voor het eerst in 2017 mochten de meiden van MO11-1 een wedstrijd spelen. Gezien het aantal doelpunten bleek het nog een leuke wedstrijd ook. De dametjes wonnen de wedstrijd van de Black Boys MO11-1 weliswaar niet maar verdiende wel een belangrijk punt. Met een uitslag van 6-6 en een punt mag de ploeg best tevreden zijn. Volgende wedstrijd spelen de meisjes lekker thuis op het Oostersportpark. Tegenstander zal dan SC Bolsward MO11-1 zijn. Om 11.15 uur wordt er afgetrapt.