De meiden van Zeerobben

Drie wedstrijden stonden er afgelopen zaterdag op het programma. VR1, MO15-1 en MO13-1 hadden dit weekend allemaal een uitwedstrijd, de andere drie teams van de vrouwen/meisjesafdeling hadden een ?day off?. Nou ja, day off, MO19-1 had nog wel een kleine verplichting.

Het Vrouwen 1 van Zeerobben moest uit naar Arum om daar haar wedstrijd te voetballen tegen het Vrouwen 1 van vv Arum. In deze, zeg maar ‘streekderby’, was Zeerobben de beste in dit 7x7 duel. Na 60 minuten spelen stonden de Harlingers met 2-5 voor op de Arumer vrouwen. Volgende week spelen de dames thuis op het Oostersportpark. Om 13.00 uur zullen de Robbenvrouwen de strijd aangaan tegen het VR2 van vv Balk.

De meiden van MO19-1 zouden afgelopen zaterdag een wedstrijd hebben in Heerenveen. Deze kon helaas niet doorgaan door te veel afwezigen door ziekte en dergelijke. Maar dat nam niet weg dat de dames toch nog een verplichting hadden. Er moest namelijk nog een fotootje (en vlogje, te zien op Youtube.com/ZeerobbenvrouwenNL) gemaakt worden met de nieuwe shirtsponsor van MO19-1. De sponsor kwam naar het Oostersportpark met een vrachtwagencombinatie inclusief boomstam. Elders in deze krant meer nieuws daarover. Aanstaande zaterdag gaat de ploeg uit naar Menaam. Daar wacht het MO19-1 van SJO Dronrijp Foarút Combinatie. Blijkbaar toch een ploeg om rekening mee te houden, want het lukte hen wel om een punt tegen het MO19-1 van GAVC binnen te halen. Op Sportpark Schatzenburg zal om 14.30 uur de aftrap zijn.

Geen wedstrijd voor MO17-1 afgelopen zaterdag. Pas op woensdagavond volgt een laatste wedstrijd in de poulefase van de Zwaluwen Jeugdbeker. Op het Oostersportpark treft Zeerobben dan Hardegarijp MO17-1. De aftrap zal om 19.00 uur plaats vinden. Aanstaande zaterdag oefent de ploeg tegen MO15-1 van Zeerobben. Aftrap 9.00 uur op het Oostersportpark.

MO15-1 lijkt zo’n beetje op koers te gaan raken voor het kampioenschap. Misschien een beetje te vroeg om daar over te beginnen, maar de ploeg is als enige in haar competitie ongeslagen. Het staat weliswaar met het zelfde aantal punten als St. Anna en AVC bovenaan in de competitie, maar heeft in theorie de beste papieren. Zeerobben heeft een wedstrijd minder gespeeld dan eerder genoemden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was volgens de coach één uit een boekje. Keurig voetbal met mooie uitgekiende aanvallen over meerdere schijven over het gehele veld. En dat ondanks het wisselen van meerdere speelsters tegelijk. De ploeg maakte in deze wedstrijd tegen de hekkensluiter Leovardia MO15-2 11 doelpunten. Ook het tegendoelpunt werd door de Zeerobben gemaakt. Al met al een sportieve wedstrijd, ondanks de grote nederlaag voor Leovardia bleven de Leeuwarders sportief. Een voorbeeld voor vele andere ploegen. Volgende week oefent MO15-1 tegen clubgenoot MO17-1. Aftrap 9.00 uur op het Oostersportpark.

En dan MO13-1. Die moesten na het gelijkspel afgelopen woensdag tegen St. Anna MO13-1 (5-5) winnen van het MO13-1 van SC Franeker. Het liep net even anders voor de Harlingers. Afgelopen woensdagavond werd op het Oostersportpark tegen St. Anna MO13-1 een wedstrijd ingehaald die vorige week zaterdag gespeeld had moeten worden. Na een puike 1ste helft waarin de robbenmeisjes met een comfortabele 4-1 de rust in gingen was het in de 2de helft de gasten die het spel gingen beheersen. In het verloop van de 2de helft kwamen de meisjes van St. Anna steeds dichterbij de Zeerobben. Door collectief falen van de Harlingers kwam St. Anna zelfs tot gelijke hoogte met de Zeerobben. Uiteindelijk stond er aan het einde van de wedstrijd 5-5 op het scorebord. Voor Zeerobben had dit de wedstrijd moeten worden waarin zij, met een gelijke stand, die wedstrijd tegen Franeker hadden kunnen spelen. Met twee punten minder reisden de Harlingers afgelopen zaterdag af naar 7 km oostwaarts. Daar wachtte de wedstrijd tegen koploper SC Franeker MO13-1. Beide ploegen leken tegen elkaar opgewassen gezien het score verloop. Of was er toch iets anders aan de hand? Dit omdat de wedstrijd bij een stand van 4-3 in het voordeel van Franeker gestaakt werd. De reden van het staken van de wedstrijd was nog niet bekend. De wedstrijd zal waarschijnlijk op een andere datum uit- of overgespeeld moeten worden. Wordt vervolgt dus. Aanstaande zaterdag heeft de ploeg geen wedstrijd. De week erop spelen ze thuis tegen Minnertsga MO13-1.

Voor MO13-2 was er afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Dat zal aanstaande zaterdag ook het geval zijn. Pas op de 29ste van deze maand komt de ploeg weer in actie. Tegenstander zal dan zijn SDS MO13-1.
Aanstaande zaterdag maar twee officiële wedstrijden en één oefenwedstrijd voor de dames/meidenafdeling. Voor twee daarvan bent u van harte welkom vanaf 9.00 uur. Kijk voor uitslagen, standen, verslagen en meer informatie op www.zeerobbenvrouwen.nl.