Sport

Dammers Excelsior van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag startten de dammers van Excelsior met het nieuwe seizoen van de competitierondes. Er zal in de eerste helft van het seizoen een aantal partijen volgens het Moyennesysteem worden gespeeld, waarbij spelers een minimaal aantal partijen gespeeld dienen te hebben. Daarna zal er, net als afgelopen seizoen, in twee groepen worden gestreden om de prijzen. Ook zal een aantal leden uitkomen voor de provinciale competitie, waarover ter zijner tijd meer informatie volgt. Onderstaand zoals vanouds de samenvattingen van deze enerverende seizoensstart.

N. Poelsma- J. Huizenga 0-2
De partij tussen Nico Poelsma en Joop Huizenga kenmerkte zich door snelheid. Het was Nico die halverwege de partij als eerste de damlijn wist te bereiken, waarna Joop al snel het voorbeeld volgde. Door het hoge tempo van Joop raakte NIco echter al snel het spoor bijster en moest lijdzaam toezien hoe Joop de schijven stuk voor stuk wegnam en niet veel later de overwinningsvlag kon hijsen.

K. van Keimpema- E. van Keimpema 0-2
Direct de eerste ronde stond ook de ‘Slag van Sexbierum’ op het programma. De partij tussen beide broeders werd gekenmerkt door het aanvallende spel van Klaas. Elle wist ondanks dat toch te profiteren van een meerslagcombinatie en een dam te halen. Toen Klaas zijn voorbeeld volgde, ontstond er een grote overmacht voor hem, waarna Elle de handdoek in de ring gooide.

K. de Vries- M. Bekema 2-0
Beide spelers kennen elkaar nog uit de tijd dat beide spelers uitkwamen voor damclub Franeker. Koop leerde Marco destijds de nodige trucjes die de jongeling in een doosje stopte en goed bewaarde. In de onderlinge partij probeerde Marco de trucjesdoos helemaal leeg te trekken, wat Koop de nodige kopzorgen opleverde. In de gelijk opgaande strijd hing lange tijd een stunt in de lucht, maar in een vijf-om-vijf eindspel zag Marco door de schijven het bord niet meer en liep tegen een sneue en onnodige nederlaag aan.

J. Geertsma- K. Vrieswijk
Hetzelfde overkwam Jouke Geertsma in zijn partij tegen Kor Vrieswijk. De oude rocker had tegen de altijd taaie Kor Vrieswijk het betere van het spel. Naarmate de partij vorderde, ontstond er na het nodige afruilen plotseling een opening voor Kor die de winst min of meer in de schoot geworpen kreeg. Hij kon met een doorbraak forceren en had een vrije doortocht naar de damlijn. Zo kreeg Jouke een punt te weinig en Kor eigenlijk eentje te veel.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda