Dames VVH 1 verslaat Bolsward 4

HARLINGEN - Zaterdag 17 januari speelde dames 1 tegen de dames 4 van Bolsward. De dames van Harlingen waren erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Met een team van zes spelers gingen ze er tegenaan en wonnen met 3-1. Het was een mooie wedstrijd met als eindstanden: 25-11, 25-13, 25-15 en 22-25.

De eerste set was al duidelijk dat de motivatie er bij de dames goed in zat. De opdracht van Folkert was duidelijk: niet inhouden, voor elke bal gaan en serve druk houden. Deze opdracht werd goed uitgevoerd, waar de tegenstander niet tegen op kon. De dames van Bolsward kregen de harde ballen van onze dames niet te pakken. Als de tegenstander wel de bal wist terug te spelen, werd de pass weer goed verzorgd waar een mooie aanval uit kon komen. De eerste set werd hierdoor ook gewonnen door een mooie stand van 25-11.

In de tweede en derde set werd er niet heel anders gespeeld. Er werd voor elke bal gevochten, maar de dames van Bolsward kwamen wel telkens meer terug. Het werd duidelijk dat ook zij nu voor elke bal gingen vechten. Elke set kwamen ze een puntje dichterbij de overwinning en wonnen uiteindelijk ook de laatste set. De dames vonden dit erg jammer, maar lieten hun hoofd er niet bij hangen, want ze hadden de andere drie sets gewonnen. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 24 januari in Akkrum tegen dames 1 van A.V.C. ‘ 69. Zij staan eerst in de competitie, maar wij gaan hard vechten voor elke punt en proberen een set te pakken.