Dames 1 speelt als een team

Afgelopen zondag speelde Dames 1 van Harlingen haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Hardenberg. Dit deden zij aan de Westerzeedijk, waar afgelopen vrijdag de opening werd gevierd van het nieuwe veld en het aangebouwde deel van het clubgebouw.

Na een goede en positieve voorbereiding, klonk het startsignaal. De Harlinger Dames zetten gelijk volle druk, waardoor ze gelijk de overhand namen in de wedstrijd. Er ontstonden mooie combinaties en de speelsters van Hardenberg kwamen vrijwel niet over de middenlijn. Bente Jongejans had haar achterhoede goed onder controle, waardoor Orren Smeding al snel de eerste opdracht van de coach kon vervullen. Na een mooie passage maakte ze het eerste doelpunt van de wedstrijd.

De Harlinger dames speelden als een team en dat beloofd wat voor de rest van het seizoen. Toch liet Hardenberg het er niet bij zitten. Door de hoge druk van de Harlingers kon de tegenpartij spelen op de counter. Het was het middenveld van de thuisploeg, die daar extra hard tegenop moest wassen. Vooral Akkefien de Jong, één van de nieuwe speelsters in Dames 1, wist dit uitstekend te doen. Toch was het Hardenberg die beide teams met 1-1 de rust in zond.

Na de rust bleek dat de hitte de kop op deed. De Harlinger Dames verzwakten en kregen direct een onnodig tegendoelpunt. Toch knokten ze door en ontstonden er mooie combinaties onder andere tussen Hannamay Tjalsma en Jeanine Teuben. Na slim spel van de Harlingers kregen ze nogmaals een strafcorner. Het was Manon Schakenbos die in de rebound de gelijkmaker wist in te tikken. Door beide teams werd in de laatste minuten nog geprobeerd een voorsprong te behalen. Helaas voor de Harlingers Dames bleef dit uit. De tweede opdracht van de Harlinger coach, Jong Min Tamminga, werd helaas niet volbracht. De dames van HMHC pakten één punt met een eindstand van 2-2.

De winst voor de thuisploeg valt te behalen bij het benutten van kansen. Hier zullen ze de komende tijd dus extra mee aan de slag gaan. Volgende week spelen de Harlinger Dames uit tegen MHC Dash Dames 1 te Hoogezand.