Sport

Dames 1 HMHC verslaat koploper

Door Jeroen Pietersma
HOCKEY - Afgelopen zondag speelde dames 1 van de HMHC tegen koploper Meppel. Onzeker over de krachtsverhoudingen startte de thuisploeg voorzichtig. Al snel bleek dat de gasten niets sterker waren en werd de thuisploeg de bovenliggende partij.

De 1-0 door Britt Jongejans was dan ook dik verdiend. De mooiste aanval van de dag over vele schijven leidde tot de schitterende 2-0 door Nynke Arends. De wedstrijd was redelijk in balans met kansen aan beide kanten. Invalster uit de B1, Inge de Groot, nog klein van postuur maar groot van daden maakte de achteraf belangrijke 3-0. Daarna moest Harlingen terug, en de sympathieke en sportieve tegenstanders uit Meppel drongen aan. De 3-1 en 3-2 vielen nog kort voor tijd. Even was er paniek. Het zou toch niet? Maar gelukkig klonk vlak daarna de fluit voor het einde van de wedstrijd. Harlingen doet weer volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Komende zondag zijn de dames vrij en de week erna wacht alweer een thuiswedstrijd tegen Kampen.

Opstelling: Sophie Lenger; Hilde Nieuwland, Bente Jongejans, Daphne Switynk, Naomi Ammeraal, Akke van der Laan (Laume Buitenwerf), Hannamay Tjalsma, Nynke Arends, Britt Jongejans, Bodil van Bruggen (Hannah-Veerle Touwslager), Orren Smeding (Inge de Groot).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda