Dames 1 HMHC vergeet door tegenslagen te hockeyen

HARLINGEN - Dames 1 van de HMHC had een maand niet gespeeld en moest tegen Sneek spelen, de directe concurent voor promotie naar de derde klasse. De start van Sneek was sterk maar keepster Sophie Lenger stond ijzersterk te keepen. Langzaam begon de wedstrijd te kantelen en werd de thuisploeg gevaarlijker.

Uit een prachtige aanval volgde een scrimmage voor de goals van Sneek die werd beëindigd door een goal van Maruelle Luimes: 1-0. De eerste helft leek verder goed te verlopen voor Harlingen toen het noodlot toesloeg. Na een duel om de pal viel Bente Jongejans. En terwijl ze haar val probeerde te stuiten kneusde ze haar pols ernstig. In het ziekenhuis bleek later dat er gelukkig niks gebroken was. Dit kon helaas niet worden gezegd van ploeggenote Daphne Switynk. Zij botste tegen een tegenstander aan en verliet bloedend het veld. In het ziekenhuis bleek haar neus gebroken. Geschrokken werd de rust gehaald met 1-0 op het scorebord.

In de tweede helft moest coach Jong Min Tamminga behoorlijk improviseren om een goede opstelling te maken. Of het hierdoor kwam, of door de schrik, of door de fel jagende tegenstanders; Harlingen vergat in de tweede helft te hockeyen. Het was knokken geblazen en daarin bleek Sneek gewoon sterker. De kansen kwamen voor de gasten en hoewel Sophie Lenger sterk bleef keepen vielen de 1-1 en 1-2 in de slotfase van de wedstrijd. Al had Sterre de Ruyter uit een prachtige aanval ook zo maar het winnende punt kunnen scoren, ware het niet dat de Sneekster keeper fraai redde. Gezien de wedstrijd wellicht een terechte eindstand maar tegen zoveel pech is het moeilijk vechten. De volgende wedstrijd is uit tegen Flevoland.

Harlingen-Sneek 1-2 (1-0)
Opstelling: Sophie Lenger, Hilde Nieuwland, Bente Jongejans, Michelle Klijn, Eva Smits (Caroline Tichelaar), Tirza Wildeboer, Joyce Heida (Daphne Switynk), Britt Jongejans, Nynke Arends, Hannamay Tjalsma, (Sterre de Ruyter), Maruelle Luimes.