Dames 1 biedt weerstand tegen koploper

Afgelopen zondag speelde Dames 1 van HMHC een thuiswedstrijd tegen koploper Epe, die nog geen enkele wedstrijd heeft verloren in deze competitie. De Harlinger dames wisten dus dat hen een pittige wedstrijd te wachten stond. Dit keer gaf de coach vooraf geen speech over focus, maar over angst en pijn. De dames kregen de opdracht alles te geven wat ze hebben en angst en pijn aan de kant te zetten.

In de eerste minuten van de eerste helft was zichtbaar dat het team hiernaar luisterde. Ze speelden zonder angst en waren gelijk gevaarlijk. Zoals ze met elkaar afspraken, speelden de Harlinger dames als een team. Voor hen viel ook het eerste doelpunt toen Manon Schakenbos de bal na een mooie actie voor gaf. Toch kon Epe een paar minuten later na een aantal keren tegenhouden door keepster Akke van der Laan en verdedigster Monica Schaafsma, gebruikmaken van een strafcorner. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en werden daar erg fanatiek van. Harlingen slaagde erin om de dames uit Epe buiten hun cirkel te houden. Maar aan het einde van de tweede helft lukte het hen toch nog één keer om de Harlingse cirkel binnen te dringen en een doelpunt te scoren.

In de tweede helft moesten de Harlingers even inkomen. Ze hadden een klein moment van inzakken, waarvan Epe profiteerde. Ze maakten hun derde doelpunt, maar Harlingen gaf niet op. Ze bleven voorwaarts hockeyen en bleven, uitzonderlijk als Harlingen het zwaar heeft, samen spelen. Dit zorgde voor mooie aanvallen, waar het publiek erg van genoot. In de laatste paar minuten lukte het hen gelukkig nog om na het goed positioneren van Jeanine Teuben en Fabiënne Klijn de eindstand op 2-3 te brengen. De Harlinger dames hadden, zoals beloofd, alles gegeven en het verschil zo klein mogelijk gehouden. Beide teams kijken uit naar het weerzien van de laatste wedstrijd op 18 juni in Epe om er weer een spannende en fanatieke wedstrijd van te maken.

Volgende week speelt Harlinger dames 1 wederom een thuiswedstrijd. Dit keer tegen Hardenberg om 12.45 uur. Hierop volgend speelt ook Heren 1 thuis om 14.30 uur. Het belooft weer een gezellige sportieve dag te worden.