Sport

Copini 60+ kaatscompetitie weer van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De eerste competitieavond beleefde meteen een opkomst van 14 kaatsers, waarbij in 3 perken werd gekaatst; een prima start. Een aantal kaatsers was helaas nog verhinderd, maar daarentegen kon men Rick Vlieger, Jan ?Porkey? van der Heide, Klaas Kloosterman en Wiebe Dijkstra als nieuwe kaatsers verwelkomen. En natuurlijk waren de twee keurmeesters, Age Tichelaar en Claus van Dijk ook weer van de partij.

Douwe Broersma en Jan van der Heide startten tegen Gerrit de Vies uit Franeker en Jan Kwast. Hier liet Porkey toch even sien dat-ie nog se vlug as water is en een toeke voorinse. Goed gesteund natuurlijk door Douwe Broersma die ut spulsje goed in e hasses het. Aanvankelijk wisten Gerrit de Vries en Jan Kwast nog goed bij te blijven, maar vervolgens viel er een gaatje van 5 om 3. Het werd nog 6-6 maar uiteindelijk sleepten partuur Porkey toch volle de winst binnen.

Piet Stellingwerf en Tommie Zuiderhof kaatsten tegen Ysbrand Brandsma en Albert Dijkstra. En ondanks dat bijvoorbeeld Albert Dijkstra er nog zo fit als een hoentje bij liep, boden ze weinig tegenstand. Dat kwam vooral omdat met Tommie Zuiderhof aan de opslag de punten werden binnengehaald. Tommie sloeg sien skoonvader om, die man hoorde alleen gefluit om um heen, se hard vlogen die ballen. Piet Stellingwerf kaatste degelijk maar Ysie Brandsma had een bitsje moeite met de harde wind. Partuur Albert Dijkstra kregen gien eerst en verloren met 5 om niks en 6-6. Albert gaat de hele week trainen, want dit overkomt mie niet weer ouwe seun, was zijn commentaar.

Wiebe van Dijk, de winnaar van vorig seizoen, kaatste met de nieuwkomers Rick Vlieger en Klaas Kloosterman, een best partuur dus. Ze moesten tegen Wiebe Dijkstra, Teake Koster en Piet Kuiken, ook een mooi partuur. En die laatsten namen meteen een eerst voorsprong. Maar vooral door knap uitslagwerk van Kloosterman en Vlieger kwamen ze weer op voorsprong. En was sien broer Albert niet se in vorm die Wiebe Dijkstra kaatste as een wild, hij sloeg de ballen niet maar maaide se uut sien perk. Het kon dan ook niet anders dan dat de partij in 5 eersten gelijk eindigde. En had Rick Vlieger eerst wat moeite met de opslag, nu gaf hij vier ballen waar Koster net niet bij kon en de bal voor de voeten van achterinse Kuiken viel. Dat noeme se dan in kaatskringen een tusseninse, bij de stand 5 om 5 en 6-0 viel dan ook het einde door een tusseninse. Volgende maandag is de tweede ronde maar dan begint men om 19.00 uur. Nieuwe 60+ kaatsers zijn altijd welkom en kunnen zich op het veld bij Douwe Broersma melden. Ttoeschouwers ook van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda