Sport

Clubkampioenschappen TV Ready van start

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen weekend zijn bij tennisvereniging Ready de jaarlijkse clubkampioenschappen van start gegaan. Voor de zestien verschillende onderdelen hebben zich maar liefst een kleine negentig leden ingeschreven. Het zijn overigens niet alleen maar senioren op de deelnemerslijsten, want ook de jeugd is met een kleine 25 deelnemers goed vertegenwoordigd. Afgelopen weekend zijn de eerste 26 wedstrijden gespeeld op het Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk. Ook de komende dagen wordt er veelvuldig getennist. Aan het eind van de week kan de balans worden opgemaakt en maakt het toernooi zich op voor de finales die komend weekend staan geprogrammeerd.

Erg spannend was de partij tussen Xandra de Vroom en Frederik Smit tegen Gerrit de Vries en Carole Sontrop in de Gemengd Dubbel 18+. Na de eerste set met 3-6 te hebben verloren en de tweede te hebben gewonnen met 6-4 wisten de eerstgenoemden in een moeizame maar spannende derde set (7—5) de winst op het nippertje veilig te stellen. En soms lijkt een wedstrijd al na één set te zijn beslist. In de Jongens Enkel tot 18 jaar verloor Lucas Rijpstra de eerste set kansloos met 0-6 tegen Bas Wouthuis. Lucas herpakte zich echter in de tweede set en won met 6-4 om vervolgens ook de derde set (6-1) te winnen.

Bij de Meisjes Enkel tot 18 jaar waren er maar liefst 33 games nodig om de winnares aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk Dolores Vonk die in drie sets (6-2, 6-7, 7-5) van Milou Kingma wist te winnen. De partij tussen deze talentvolle dames geldt tot nu toe als de wedstrijd met de meest gespeelde games van het toernooi. Bij de Heren Enkel 18+ kwamen Fenno Leeuwerke en Peter Hamstra met 31 gespeelde games nog aardig in de buurt.

Of het aantal van 33 games in één wedstrijd tijdens de clubkampioenschappen nog wordt overtroffen? Je kunt er de komende week zelf getuige van zijn. Elke dag vanaf 18.00 staan er wedstrijden geprogrammeerd op het Cleem Heegerpark aan de Achlumerdijk. Meer weten? Kijk op www.tvready.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda