Sport

Claude Llamas winnaar Interne Competitie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Na enige jaren wist Claude op indrukwekkende wijze voor de vierde keer de titel op zijn naam te schrijven. Na zeven van de acht gespeelde wedstrijddagen wist hij maar liefst vier wedstrijden als winnaar uit de strijd te komen. Het aantal punten dat hij had behaald was waren genoeg om desnoods de laatste wedstrijddag verstek te laten gaan. Maar dat kwam niet op in de leider van het klassement. Duco Broersma was de enige deelnemer die Claude kon volgen met drie overwinningen na zeven wedstrijddagen.

In totaal waren er acht deelnemers die een dagzege wisten te behalen. Aan de Interne Competitie werd deelgenomen door 32 leden van Boulegoed. De helft van deze leden speelt ook graag toernooien buiten Harlingen. Op de laatste dag waren er acht teams op komen dagen. Claude, spelend met Annemarie Rietman, was er op gebrand om ook de laatste ronde winnend af te sluiten. De finale werd gehaald en de kans op vijf dagoverwinningen behoorde tot de mogelijkheden. Echter, de tegenstanders Adrie Visser met Heimen Kieft dachten daar anders over. Zij wonnen de finale overtuigend met 13-4.

Na de uitreiking van de wisselbokaal en een zilveren herdenkingslepel met het Harlinger wapen, aangeboden door Simon Kramer, bedankte Claude al zijn medespelers voor het behalen van deze titel.

Stand interne competitie
1e Claude Llamas 58.4
2e Duco Broersma 48.3
3e Reitze v d Veen 36.2
4e Jan Wolff 36.1
5e Julia v d Veen 33

|Doorsturen

Buienradar



Agenda