Sport

BV Centraal geen partij voor bv De Lichtboei

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Donderdag 26 maart liet bv De Lichtboei er geen gras over groeien. Centraal werd met 10 - 18 verslagen. De meeste spelers van Centraal haalden bij lange na niet hun niveau, of misschien waren de spelers van De Lichtboei deze avond juist in vorm? Ze namen in ieder geval revanche voor hun thuis nederlaag.

Voor Centraal begon Frank Ploeg tegen Marcel van der Meer. Deze laatste had er zin in en was in 15 beurten al uit, Frank beteuterd achterlatend. Op de andere tafel speelde Corrie Hobma tegen Piet Haarsma en ook deze partij zou winst opleveren voor De Lichtboei. Corrie spartelde nog wel iets tegen, maar Piet maakte de partij uit met een serie van 7.Dan moest Harrie van der Slacht de eerste punten maar behalen voor Centraal. Hij speelde tegen Hendrik Nieuwenhuis. In een marathon partij verloor Harrie met 1 carambole verschil. De eerste winstpartij voor Centraal kwam op naam van Jan Outhuyse. Slachtoffer werd Geert Wouda, die te wisselvallig speelde. Richard Zeinstra zou het goede voorbeeld van Jan volgen, maar nam het op tegen een op papier sterke tegenstander Freddie van der Ven.

Maar tegen een prima spelende Richard had Freddie geen schijn van kans. Zo werd de stand na 5 partijen 4 punten voor Centraal en 6 voor De Lichtboei. Jan Faber nam het op tegen de soms verrassend makende caramboles, Hessel Engbringhof. Jan wist wel te winnen en zorgde voor een gelijke stand. Hierna ging het mis voor Centraal. In de wedstrijd tussen de twee Theo's, Theo Kalksma en Theo Zijlstra was het Zijlstra die met de winst ging strijken, omdat Kalksma op het eind geen carambole meer kon maken, alles ging achterom of op een haar na mis. Henk Metz en Siete de Roover maakten er een mooie partij van. Helaas voor Henk dat Sietse een beter eindschot en begroette de overwinning met een big smile.

Frank Ploeg moest nog een keer aan de bak, nu tegen Jan Jorna. Jan had haast zeker en wou vroeg thuis zijn, won zijn partij gedecideerd. Frank werd hiervan dus de dupe. In de 10e partij van deze avond kruisten Guus G. van der Hoop en Frans Seinen de degens. Guus moest nogal een aantal caramboles meer maken.Hij maakte geen hoge series, maar scoorde regelmatig en Frans moest in Guus zijn meerdere erkennen. Deze overwinning gaf Centraal weer enige hoop. De stand na tien partijen was Centraal 8 punten en De Lichtboei 12.Foppe W. Molenaar en Bertus Nadema maakten er een spannende partij van.Bertus moest nog drie caramboles maken om uit te komen, maar strandde op 2. Foppe moest nog 1 en wist wel te scoren. Dit zou de laatste winstpartij zijn voor Centraal. Ido Homminga ging roemloos ten onder. Frits Werther versloeg hem breed lachend. Jan Faber moest ook nog een partij spelen, maar op het eind van de avond was de concentratie op en Leo Rinkel had een makkie.

De laatste partij van de avond ging tussen Corrie Hobma en Rinne Huizinga. Het zou maar een halve partij worden en Rinne won. Zo eindigde deze biljartavond tussen Hotel Centraal en De Lichtboei in 10 - 18. Voorzitter Henk Metz bedankte Chris Bouma van Hotel Centraal voor de lekkere hapjes en alle biljarters voor hun bijdrage aan deze wederom gezellige, maar minder spannende biljartavond. Hij feliciteerde De Lichtboei met de verdiende overwinning en reikte aan de voorzitter Freddie van der Ven de wisselbeker uit. Pas volgend seizoen kan Centraal revanche nemen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda