Sport

Biljarters van Centraal spelen BB-partij

Door Jeroen Pietersma
Verdeeld over twee donderdagavonden speelden de leden van bv Centraal hun jaarlijkse Berenburgpartij. Het is een maatwedstrijd en dat levert soms weer heel verrassende partijen en winnaars op. Iedereen speelt tegen elkaar, dus een halve competitie.

Richard Zeinstra en Jan Outhuyse speelden samen en deden dat niet onverdienstelijk. Van de vijf partijen verloren ze er twee. Bijzonder was wel de winstpartij tegen Henk Metz en Stef Foekema. Richard had het even op zijn heupen en wist met een serie van veertien de partij op één carambole na, die Jan mocht maken, de partij in veertien beurten te beslissen.

De zwagers Nico Outhuyse en Harry van der Slacht waren maat en omdat Nico de tweede avond verhinderd was, moest Harry de laatste twee partijen met een andere maat spelen. Eerst met de eerste avond door afwezigheid schitterende Corrie Hobma, zij wonnen wel van Ido Homminga en Anne van der Meer en later met de eerste avond door ziekte ontbrekende Hessel Hutchinson.
Stef Foekema en Henk Metz deden geweldig hun best, maar dat is om te winnen niet genoeg. Drie van de vijf partijen gingen verloren, waarvan twee nipt en dat is wel wat frustrerend, maar verliezen hoort bij elke sport.
Theo Kalksma en zijn maat Frank Ploeg bleken over twee avonden bijna onverslaanbaar. Het lukte alleen Jan Faber en Guus Gerritsen van der Hoop hen met duidelijke cijfers te verslaan. Voor de rest van de tegenstanders waren ze te sterk en vooral Richard en Jan waren de dupe van hun daden drang.
Ido Homminga en Anne van der Meer probeerden ook het beste ervan te maken, maar vaak lukte niets. Er was maar één winstpartij en tegen Guus en Jan sprak Ido van ‘een stelletje gelukzoekers’ die twee. Wat de rest van de partijen betreft zat niets mee.
Een gelegenheidsduo vormden Jan Faber en Guus. Jan zou eerst met een aantal andere maten spelen, maar die ontbraken en omdat de maat van Guus er ook niet was, speelden zij samen. Wel twee gerenommeerde spelers en dat bleek ook wel uit de resultaten. Ze verloren twee partijen met miniem verschil van Stef en Henk en Jan en Richard. Over alle wedstrijden kwamen ze maar drie caramboles te kort.
Na afloop reikte voorzitter Henk Metz de prijzen uit aan de winnende duo’s en natuurlijk bestonden de prijzen uit flessen berenburg van diverse formaten.

De uitslag was:
1. Theo Kalksma en Frank Ploeg
2. Jan Faber en Guus Gerritsen van der Hoop
3. Richard Zeinstra en Jan Outhuyse
4. Harry van der Slacht (Hessel en Corrie) en Nico Outhuyse
5. Stef Foekema en Henk Metz
6. Ido Homminga en Anne van der Meer

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda