Sport

Auke Halma eerste van Laon in Samenspel Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag kwamen de duiven van de Harlinger postduivenhouders uit de Franse plaats Laon. Het werd een zware vlucht die in het Samenspel Harlingen glansrijk werd gewonnen door een duif van Auke Halma. Hok Van Andel?Van Velzen en Jan Hoogland draaiden als een trein en verzamelden de nodige punten tijdens deze vlucht.

Duiven afwachten in Friesland anno 2014 betekent de website van De Blauwband in de gaten houden. Deelnemers aan de vluchten van de Afdeling Friesland melden hun duiven op vrijwillige basis en deze worden met behulp van de liefhebbers- en losplaatsgegevens onmiddellijk in de juiste volgorde gerangschikt en online gepresenteerd. Zaterdag duurde het lang voordat de eerste duiven uit Laon te zien waren op De Blauwband. De eerste meldingen kwamen traditiegetrouw, en ook logisch, uit plaatsen als Swifterbant, Urk en Vollenhove. Daarna duurde het lang voordat gemeld werd in plaatsen als Lemmer en Workum en het duurde nog veel langer voordat er een duif in Harlingen werd gemeld. Om 13.35 uur verscheen er een melding van Auke Halma en dit bleek een steenvroege duif te zijn want de volgende meldingen waren van Willem van Velzen om 13.50 uur en 13.51 uur. In het Samenspel Harlingen stond het concours vanaf de aankomst van Auke’s duif maar liefst een uur en een kwartier open zodat deze midfondvlucht qua beleving meer weg had van een fondvlucht. De eerste tien plaatsen van de vlucht uit Laon werden ingenomen door: 1. Auke Halma, 2. en 3. Hok Van Andel – Van Velzen, 4. en 5. Jan Hoogland, 6. Gebroeders Heeres & Zoon, 7. Hok Van Andel – Van Velzen, 8. Sjouke van der Boom, 9. Wierd de Wit en 10. Hok Van Andel – Van Velzen. Willem van Velzen en Jan Hoogland waren op deze vlucht de grootverdieners met respectievelijk 50% en 63% prijs.

Tussenstanden midfond en generaal Samenspel Harlingen

?In het onaangewezen klassement midfond gaat Hok Van Andel–Van Velzen aan kop, gevolgd door Jan Hoogland, Wierd de Wit, Gebroeders Heeres & Zn. En Auke Halma. Aangewezen bestaat de top vijf uit Age Zijlstra, Hok Van Andel–Van Velzen, Wierd de Wit, Sjouke van der Boom en Gebroeders Heeres & Zn. Het duifkampioenschap midfond wordt voorlopig aangevoerd door de ‘343’ van de Gebroeders Heeres & Zn. uit Kimswerd. Het onaangewezen en aangewezen generale kampioenschap van Samenspel Harlingen wordt aangevoerd door Jan Hoogland uit Midlum. Onaangewezen wordt hij gevolgd door Hok Van Andel–Van Velzen, Wierd de Wit, Sjouke van der Boom en Gebroeders Kwast & Zn. Aangewezen bestaat de subtop uit Age Zijlstra, Sjouke van der Boom, Hok Cornel–Van Andel en Wierd de Wit. In het duifkampioenschap gaat een duif van Age Zijlstra fier aan de leiding.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda