Voetbal

Arjen Postma trainer Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag maakte Zeerobben bekend dat Arjen Postma (31) uit Sint Nicolaasga Inne Schotanus met ingang van 1 juni 2016 zal opvolgen als hoofdtrainer van Zeerobben.

Met het vastleggen van Arjen Postma denkt Zeerobben een pareltje uit het aanstormende trainersgilde te hebben gevonden. Arjen is momenteel als trainer werkzaam bij de zondag tweedeklasser Lemmer, waarmee hij vorig seizoen verrassend de titel behaalde in de derde klasse.
Als speler is Arjen nog actief bij hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. Hij is de aanvoerder van de ploeg die vanaf volgend seizoen zal worden getraind door onze huidige trainer Inne Schotanus, die daarmee een belangrijke pion ziet vertrekken.

De voetbalcarrière van Arjen speelde zich aanvankelijk af bij de diverse noordelijke BVO’s. Eerst bij sc Heerenveen, waar hij onder andere ook samen speelde met Anton Knipper. Vervolgens was hij ook actief bij sc Cambuur, fc Groningen en Veendam, alvorens hij terugkeerde naar de amateurs bij Flevo Boys in Emmeloord. Voor hen kwam hij zes seizoenen uit in de Hoofdklasse en één seizoen in de Topklasse. Ook kwam hij één seizoen uit voor Harkemase Boys.

Al op jonge leeftijd startte Arjen zijn trainerscarrière. Maar liefst zes jaar was hij trainer bij Renado in zijn woonplaats Sint Nicolaasga. Vervolgens verkaste hij naar het naburige Lemmer, dat hij in zijn tweede seizoen tegen alle verwachtingen in kampioen maakte in de zondag derde klasse.

Zeerobben bleek erg in trek bij het trainersgilde, gezien het royale aanbod aan sollicitanten. Onder hen diverse trainers met respectabele CV’s. Dat het uiteindelijk Arjen Postma geworden is, zegt dus wel iets over hem. Zeerobben zocht een vond een trainer die goed lijkt de passen bij de ambitieuze en jonge spelersgroep, de staf, het bestuur en de vereniging als geheel.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda