Sport

Alle vissers winnaar

Door Jeroen Pietersma
PARREGA ? Afgelopen zaterdag is de regio-voorjaarswedstrijd gehouden van HSV de Voorn te Harlingen, HSV Ons Genoegen te Makkum, HSV De Bears te Balk en HSV de Deinende Dobber te St. Annaparochie. De vislocatie was de Workumer Trekvaart tussen Tjerkwerd en Parrega. De organiserende vereniging was deze keer HSV Ons Genoegen te Makkum. Er deden 32 vissers mee aan de wedstrijd en er werd gevist van 9.00 tot 13.00 uur.

Op sommige plaatsen had het licht gevroren en er waren hier en daar mistbanken door het grote verschil in temperatuur. Dertig mannen en twee vrouwen hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd. Er werd verzameld in het dorpshuis de Gearhing te Parrega, waar de vissers onder een babbeltje en met het nodige visserslatijn een heerlijk bakje koffie nuttigden.

Na de loting werd er een kort woordje gedaan door de voorzitter en om half acht kon iedereen zich klaarmaken voor de vier uur durende wedstrijd. Om negen uur klonk het eerste startsignaal. Inmiddels was de mist opgetrokken en scheen het zonnetje overheerlijk bij (bijna) windstil weer.
Op een aantal stekken werd er direct goed gevangen, terwijl het op andere stekken even duurde voordat de vis aanwezig was. Om 13.00 uur klonk het eindsignaal en werd de vis gewogen. Er werd in alle vakken goed vis gevangen, maar het D-vak was het beste, daar werd door acht vissers in totaal 66 kg gevangen, hoofdzakelijk brasem. In totaal is er bijna 172 kilo vis gevangen.

Na de weging ging iedereen weer terug naar de Gearhing voor een broodje bal gehakt en een pot bier (of fris). De eerste drie van elk vak wonnen een prijs en gingen naar huis met een mooi vleespakket. Eigenlijk had iedereen prijs, namelijk een gratis kleurtje en heerlijk vertoeven aan waterkant met het mooie weer, wat wil een visser nog meer!

Vak A
1. K. Bakker HSV Ons Genoegen 8184 gram
2. H. Soeten HSV de Bears 4561 gram
3. K. Pit HSV de Bears 4397 gram

Vak B
1. I. Idzenga HSV Ons Genoegen 14135 gram
2. J. Bosma HSV de Bears 4920 gram
3. B. Altena HSV Ons Genoegen 4570 gram

Vak C
1. F. Temme HSV de Deinende Dobber 12780 gram
2. H. Nauta HSV Ons Genoegen 7577 gram
3. R. Ras HSV Ons Genoegen 5513 gram

Vak D
1. T. Wielinga HSV Ons Genoegen 13666 gram
2. J.R. de Boer HSV de Deinende Dobber 13081 gram
3. K. Faber HSV Ons Genoegen 8925 gram

|Doorsturen

Buienradar



Agenda