Sport

Afsluiting van het kaatsseizoen KV Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Zondag 6 september werd het kaatsseizoen voor de jeugd bij KV Eendracht afgesloten met diplomakaatsen. Er deden 21 jeugdleden mee, verdeeld over de categorie?n welpen (8/9 jaar) en pupillen (10/11 jaar). De laatste seizoensactie was de prijsuitreiking.

Door Simon de Groot

Dat KV Eendracht over een prima veld beschikt, dat bleek deze dag wel. In Dongjum en Heerenveen werd het dameskaatsen afgelast wegens te natte velden en in Harlingen lag een prima bespeelbaar veld klaar voor de jeugd. Elke categorie had zijn eigen circuit van zes vaardigheidsproeven en de onderdelen werden in groepjes van ongeveer vijf kinderen afgewerkt. Bij elk groepje waren twee begeleiders aanwezig, waarvan één alle scores noteerde. Alle zes scores bij elkaar opgeteld geven dan het eindresultaat weer: een kaatsdiploma (A, B, C, D of E) volgens de officiële knkb-normen. Velen zullen hierin het sportdiploma herkennen dat men vroeger eens heeft behaald op de basisschool.

Het bleek dat niemand het laagste niveau A had behaald. Dat is knap, want sommige kinderen zitten nog maar net op kaatsen. Dat betekent dat er al goed is getraind. Bijna iedereen scoorde een B of C diploma. Alleen Koos Jorna (welp) behaalde een D diploma. Het diplomakaatsen was ook een stage project voor Evan van Sertima en Marleen Bergsma, beide zijn Cios-student; zij hebben meegeholpen om dit project voor te bereiden en uit te voeren.

Prijsuitreiking competitiekaatsen

Nadat dinsdagavond de laatste keer fanatiek gekaatst werd dit seizoen door de jeugd, konden de prijzen op zondag 6 september, bij het diplomakaatsen, worden uitgereikt. Onder leiding van Wim de Haan kon er acht keer gekaatst worden. Wim bedankt!

Prijswinnaars meisjes:
1e prijs: Nynke Bijlsma; 2e prijs: Emma Jeeninga; 3e prijs: Dilwien Auraha.
Prijswinnaars jongens:
1e prijs: Jordy de Haan; 2e prijs: Djé Jorna; 3e prijs: Jaimy Koel

Voor foto's, kijk op de website: www.kveendrachtharlingen.nl

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda