Sport

350 Tennissers Open Tobbedans Punt NL Groep toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Onder schitterende weersomstandigheden is afgelopen weekend op het Cleem Heegerpark van tennisvereniging Ready aan de Achlumerdijk de 31e editie van het Open Tobbedans Punt NL Groep toernooi van start gegaan. Het traditionele tennistoernooi staat al sinds jaar en dag bekend als het meest gezellige tennistoernooi van Friesland. Voor de editie van 2016 schreven een kleine 350 tennissers zich in. Een recordaantal. Hiermee is het ??n van de grootste sportevenementen in Harlingen.


Door het recordaantal inschrijvingen werd het een hele puzzel om met een goed programma voor de dag te komen. De toernooicommissie is er meer dan in geslaagd. Zaterdagochtend om half elf werden de eerste wedstrijden gespeeld. Inmiddels zijn er in de diverse speelsterktes enkele tientallen afgewerkt. De komende dagen beginnen de eerste wedstrijden om 16.00 uur en ze gaan door tot in de late uurtjes.

Tijdens het toernooi, dat gespeeld wordt van 2 tot 10 juli, is er niet alleen aandacht voor de tennissers. Het publiek wordt niet vergeten. Rond de velden is er elke avond, voor zowel toeschouwers als tennissers, gratis iets te eten. Wat te denken van onder meer hamburgers, loempia’s, haring en kibbeling? Komend weekend worden de finales gespeeld van de in totaal 54 onderdelen. Kijk op www.tobbedans.nl of www.tvready.nl.


|Doorsturen

Buienradar



Agenda