Voetbal

17 Gecertificeerde trainers voor jeugdafdeling Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was afgelopen vrijdagavond in de Piet Waaijer bestuurskamer een drukte van belang. Maar liefst zeventien trainers van de jeugdafdeling werden door cursusleider Koop Kerkstra van de KNVB gecertificeerd. Voorzitter Johannes Woudstra reikte de certificaten uit aan de trotse trainers. Tevens bedankte hij Koop Kerkstra van de KNVB voor de gegeven opleiding met een prachtige bos bloemen. Er was door het jeugdbestuur voor een hapje en een drankje gezorgd zodat er sprake was van een feestelijk sfeer. Rond de klok van 22.30 uur ging iedereen voorzien van een prachtige bos bloemen huiswaarts.


Zeerobben had in samenwerking met de KNVB in het kader van de top amateurstatus deze Opleiding Binnen de Club (OBC) georganiseerd. Het doel van deze opleiding is om in vier cursusavonden van drie3 uur beginnende trainers enthousiast te maken voor het trainersvak. De opleiding werd op het eigen complex gegeven en de er werd aan drie teams een training gegeven. Zo werd de geleerde theorie in de praktijk toegepast. F1, D4 en MC1 hebben gediend als oefenteams om de trainingen toe te passen.

Gedurende het traject ontstond er in de trainersgroep een goede sfeer en iedereen stond open voor feedback om elkaar beter te maken. Zeerobben is erg blij dat men nu ook in de breedte opgeleide trainers kan inzetten. Zodoende hebben ook niet-standaard teams een opgeleide trainer voor de groep staan die volgens een bepaalde KNVB methodiek traint. Een zeer belangrijke stap in de verdere professionalisering van de jeugdopleiding van Zeerobben.

Blijft het hierbij? Nee, Zeerobben zal in het najaar in samenwerking met de KNVB de vervolgopleiding gaan organiseren. In acht cursusavonden worden trainers opgeleid tot pupillentrainer, het vroegere JVT (Jeugdvoetbaltrainer). Daarna is er de mogelijkheid om in te stromen binnen de opleiding TC3 met enige vrijstelling voor bepaalde onderdelen. Uit de huidige groep is er door tien trainers belangstelling getoond.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda