Voetbal

‘Train de trainer’ wederom bij Zeerobben

In het kader van het Sportief Partnership met SC Heerenveen staan de volgende activiteiten op het programma:

-       Woensdag 21 maart een ‘Train de trainer’

-       Woensdag 18 april een Fun-clinic voor alle O-10 en O-11 jeugd

 

Train de trainer

Op woensdag 21 Maart a.s. is Gerjan van den Hoogen van SC Heerenveen met zijn staf te gast bij Zeerobben voor het verzorgen van een ‘Train de trainer’ met op verzoek van Zeerobben als onderwerp De Wiel Coerver methodiek’. Voor alle jeugdtrainers een unieke gelegenheid kennis te nemen van dit essentiële onderdeel van jeugdtrainingen; het ontwikkelen van de individuele techniek. Ook alle andere kaderleden, supporters, ouders van jeugdspelers en jeugdspelers zelf zijn uiteraard van harte welkom!

 

De Wiel Coerver-methodiek

Wiel Coerver was in de jaren ’70 na een langdurige carrière als betaald voetballer een succesvol trainer van diverse clubs uit de eredivisie en won met Feyenoord in 1974 zowel het landskampioenschap als de UEFA-Cup, de huidige Europa-League.

Hij wist deze successen te bereiken met attractief aanvallend voetbal met veel druk naar voren, het spelletje dat ook bv een Peter Bosz met Ajax af en toe op de mat legde. Zijn zienswijze gaat uit van volledige balbeheersing en spelcreativiteit, het domineren met de bal aan de voet in 1 tegen 1 situaties. Een voorwaarde om een topvoetballer te worden is, naast inzicht, een optimale basistechniek, te ontwikkelen via gerichte oefeningen en methodiek van O-8 tot en met de O-19. Zeerobben wil met haar jeugd aan dit belangrijke onderdeel van de opleiding een impuls geven en heeft voor al haar jeugdtrainers op deze avond een verrassing.

De avond begint om 19.15 in de kantine van Zeerobben met een introductie van de oefenstof door Gerjan van den Hoogen. De theorie wordt vervolgens in de praktijk gebracht middels een training aan de spelers van de JO13-1 vanaf 19.30 uur.

Tenslotte wordt een en ander nabesproken in de kantine. Het wordt ongetwijfeld een leerzame avond!

 

 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda