Sport

Sjoerd en Rutger Zwart winnen trainingsvlucht

Afgelopen zaterdag 13 april werd de tweede oefenvlucht gehouden van P.V. Ons-Genoegen van het vliegseizoen 2024 gehouden. Met de tweede opleer trainingsvlucht, nu vanuit Eefde, afstand 123 km. 

De duiven gingen op vrijdag 12 april met het inkorven over de antenne om het inkorfsysteem, hierbij werd alles weer even uitgeprobeerd en werden de klokken getest. Daarom was er door de vereniging een prijzenvluchtje van gemaakt en er was ook voor een ieder nog late Paaseieren. Het was zaterdag droog en zonnig dus goed vliegweer en de duiven van onder andere Harlingen konden om 8.45 uur gelost worden met een zuidwestenwind. De snelste duif was van Sjoerd en Rutger Zwart. Hun duivin 219 had de afstand gevlogen met 1478 meter per minuut. De andere duiven in de vereniging waren ook redelijk allemaal snel terug op de hokken. De vleesprijzen waren voor Jan Hoogland, Sjoerd en Rutger Zwart, Gerrit de Koe en Age Zijlstra. De duiven van de oefenvlucht werden als volgt geklokt: Sjoerd en Rutger Zwart 30 prijsduiven; Jan Hoogland 17 prijsduiven; Age Zijlstra 5 prijsduiven; Otto & Nynke Bruinsma 4 prijsduiven; Gerrit de Koe 5 prijsduiven; Erik Alkema 4 prijsduiven; Comb. Willem en Ires Brusselman 3 prijsduiven en Fred Fiege (Terschelling) 1 prijsduif.

Volgende week, 20 april, gaan ze los met de eerste Vitesse wedvlucht vanuit Boxmeer. En ook wordt er gestart met de sponsor Competitie, waarin De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen de kampioensbeker moet verdedigen. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda