HMHC MC1 doet goede zaken in topklasse

Na het onnodige verlies tegen Westerkwartier heeft HMHC MC1 de opgaande lijn weer te pakken met een verdiende 4-2 overwinning tegen Quick Stick. Door deze overwinning stijgen de Harlinger meiden naar een prachtige derde plaats in de topklasse.

Na het zaalseizoen was het weer even wennen op het veld. Maar na de, helaas verloren, wedstrijd en twee weken stevig trainen waren de meiden er weer helemaal klaar voor. Vanaf de start waren ze de sterkere partij. Uit twee mooie strafcorners werd door Evelien gescoord, waarna ook nog een veldgoal werd gemaakt uit een onmogelijke hoek door Emma. Op slag van rust maakte Quick Stick toch nog 3-1.

De tweede helft was nog ontzettend spannend, ondanks dat HMHC op 4-1 voor kwam door een doelpunt van Robin. De gasten uit Heerenveen bleven strijden en kwamen nog op 4-2. Uiteindelijk lukte het de meiden van HMHC om de drie punten in Harlingen te houden, waarna in de kantine met taart de verjaardag van Nynke kon worden gevierd.

Komende zaterdag spelen de meiden de inhaalwedstrijd tegen Graspiepers uit Drachten, dat op tweede plek staat. Bij een overwinning sluiten ze aan bij de koplopers en staat alleen Leeuwarden nog boven hen. Daarnaast doet MC1 op Paasmaandag mee aan een toernooi in Arnhem, alweer een prachtige ervaring!

Spannende start tweede deel van het veldseizoen voor Harlinger Dames 1

Afgelopen zondag speelde dames 1 haar eerste wedstrijd van het twee deel van het veldseizoen. Met invalcoach Jacob de Vries was de sfeer gelijk ontspannen en vol vertrouwen. Hij had een nieuwe visie om de dames hun kracht te laten gebruiken en hun valkuil af te zwakken. De uitleg klonk heel logisch en vooral in de eerste helft was zichtbaar dat de tactiek werkte. Harlingen kwam snel 1-0 voor. Al snel verdiende gelijkwaardige tegenstander Hondsrug een strafcorner, die zij benutten. Vlak daarna viel nog een doelpunt in het tegendeel van Harlingen. Ze herpakten zichzelf en zetten een sterke mandekking neer. Ook de counteraanvallen waren mooi opgebouwd, wat resulteerde in een mooi doelpunt voor de Harlinger dames. Echter kregen ze het nog zwaar en was de conditie nog niet optimaal. Hierdoor werden na de rust slordige foutjes gemaakt, waardoor Hondsrug nog twee keer wist te scoren. Met een nieuw begeleidingsteam/Girlpower hoopt Harlingen de komende tijd een mooie groei te laten zien door een ontspannen maar gedreven sfeer, die afgelopen week al erg voelbaar was.