Sport

Feike en Eelco Feikema winnen laatste vlucht

De vierde natourvlucht was afgelopen weekend de allerlaatste vlucht van het seizoen 2018. De Friese postduiven werden om 9.00 uur gelost in Sittard, op ongeveer 239 kilometer van Harlingen.

Om 11.49 uur meldde de eerste duif van PV De Postduif zich bij de vader-zooncombinatie Feike en Eelco Feikema. De mannen gaven met deze vroege constatering een gouden randje aan hun vliegseizoen. Met een gemiddelde snelheid van ruim 1414 meter per minuut was hun jonge doffer ver vooruit op de nummer twee in de vereniging, een duivin van de succesvolle combinatie Kwast. Zeer bijzonder was het feit dat de winnaar van Feike en Eelco de enige doffer in de uitslag was: de rest van het peloton volgers bestond uit duivinnen.

 

Voorlopige eindstand Kampioenschap natour 2018

Na de laatste vlucht van de natour, kan de uitslag worden opgemaakt. In het Duifkampioenschap Natour 2018 zijn de eerste vier plaatsen voor Pollie, Peter en Mark Kwast. De vijfde plaats is voor een duif van Sjouke van der Boom. Onaangewezen en aangewezen zijn Gebroeders Kwast en Zoon overtuigend Kampioen Natour 2018 geworden. Onaangewezen worden zij gevolgd door Sjouke van der Boom en Hok van Velzen. Aangewezen door dezelfde liefhebbers, maar dan in de omgekeerde volgorde. De vlucht van afgelopen weekend werd gesponsord door Martha van Andel.

PV De Postduif, uitslag Sittard natour, 22 september 2018

Feike en Eelco Feikema (1/13) 1

Pollie, Peter en Mark Kwast (6/10) 2,4,6,8,9,11

Henk en Willem van Velzen (1/4) 3

Sjouke van der Boom (4/10) 5,7,10,12

|Doorsturen

BuienradarAgenda