Voetbal

De Meiden van Zeerobben

Zes wedstrijden, vier keer verlies en twee keer winst. Een magere oogst voor de Zeerobben meiden. Slechts twee winstpartijen waarvan één met een monsterscore. MO11-1, MO13-1 en beide MO15 teams verloren afgelopen zaterdag. VR1 en MO19-1 wisten de drie punten bij te schrijven.

Aan vechtlust geen tekort bij de meisjes van MO11-1 van Zeerobben. Helaas betaald die vechtlust zich nog niet uit in punten bij de Zeerobjes. (Foto: Dirk Bouma)

Voor de jongste meisjes is de malaise nog steeds niet voorbij. Ook afgelopen zaterdag wisten de meisjes geen punten te scoren, laat staan doelpunten. Tegen de sterke MO11-1 van SC Franeker  konden de Harlingers geen potten breken. Dat resulteerde in een 0-7 nederlaag. Morgen gaan de meiden op bezoek bij SC Bolsward MO11-2. Wellicht kunnen de Robjes hier iets halen. Voor Bolsward zal deze wedstrijd de eerste van dit voorjaarseizoen zijn. Een voordeel voor de Zeerobben dus die al weer hun derde wedstrijd spelen.

Ook MO13-1 weet nog geen punten te scoren dit voorjaarseizoen. Afgelopen zaterdag werden tegen SDS MO13-1 weliswaar doelpunten gescoord maar scoren van de punten bleef helaas uit. De dames uit Easterein waren met 3-5 winst net iets beter. Morgen spelen de meisjes uit tegen Tzummarum MO13-1. Misschien een beetje geluk voor de meiden?

De dames van MO15-2 hadden afgelopen zaterdag een streekderby op het programma. In Franeker werd er gespeeld te SC Franeker MO15-1. Ook deze Robben wisten geen punten te verdienen. Ze wisten in eerste instantie nog wel gelijk te komen maar de gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel. De eindstand in Franeker bleef dan ook steken op een 3-2 voor de thuisclub. Morgen gaan de dames het weer opnieuw proberen. Thuis ontvangen ze dan de dames van Irnsum MO15-1.

Voor de meiden van MO15-1 zit het dit voorjaarseizoen ook steeds net niet mee. Tegen de koploper SWZ Boso Sneek MO15-1 had er buiten de strafschop om vast en zeker een gelijkspel ingezeten. Maar het mocht helaas niet zo zijn, de Harlingers verloren met 0-1 van de Snekers. Hoewel het pas de 2de wedstrijd was, is de ploeg al wel de rode lantaarndrager in de competitie. Misschien dat het geluk de dames mee zit in de wedstrijd tegen Blauw Wit’34 MO15-2. Deze zal gespeeld worden in Leeuwarden op Sportpark Wiarda.

MO19-1 had wel winst afgelopen zaterdag. Tegen Drachtster Boys MO19-1 wisten de Harlingers een 3-6 op het scorebord te zetten in Drachten. Hoewel de Robbendames in de eerste 10 minuten al op een 2-0 achterstand stonden, wisten ze zich te herstellen en stonden ze voor de rust al op een ruime voorsprong. Uiteindelijk pakten  Zeerobben de winst in Drachten. Voor morgen staat ACV MO19-1 uit Assen op het programma. ACV MO19-1 is een sterke ploeg die net als Zeerobben MO19-1 kampioen werd in het najaarseizoen van 2017. Enig voordeel voor de Robben is dat ze al wedstrijdritme hebben opgedaan en ACV pas haar eerste wedstrijd speelt. Een kraker dus op het hoofdveld morgen.

De dames van VR1 hadden afgelopen zaterdag een schitterende dag. Tegen Arum VR1 werd in Arum met maar liefst 2-13 gewonnen. Een monsterscore dus, die de Robbenvrouwen een hele riante voorsprong in de competitie geeft op concurrent SC Franeker VR2. Vermeld moet worden dat SC Franeker twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan Zeerobben. De dames zijn op kampioenskoers dus. Morgen zullen de dames van VR1 proberen om de riante voorsprong te behouden. Op bezoek komt DIVA’83 VR1 uit Groningen. De heenwedstrijd werd door de Robben met 0-7 gewonnen. Op papier een ‘makje’ dus.

Als koning winter morgen geen roet in het eten gooit is het programma voor morgen:.

 

Tijd

Thuis

Uit

10.15 uur

Tzummarum MO13-1

Zeerobben MO13-1

11.30 uur

SC Bolsward MO1-2

Zeerobben MO11-1

12.25 uur

Blauw Wit’34 MO15-2

Zeerobben MO15-1

12.30 uur

Zeerobben VR1

DIVA’83 VR1

12.30 uur

Zeerobben MO19-1

ACV MO19-1

12.55 uur

Zeerobben MO15-2

Irnsum MO15-1

 

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda