Voetbal

Zeerobben en Voedselbank slaan handen ineen

Op 7 december wordt de waardebonnenactie van Zeerobben afgesloten. Dan zal de voorlopige opbrengst van deze succesvolle actie bekend gemaakt worden en ontvangen de jeugdteams hun bijdrage voor de teampot. Het zal ongetwijfeld een fantastische dag worden voor de leden van Zeerobben.

Maar Zeerobben wil nog een stapje verder gaan en het succes breder trekken. Het zou toch mooi zijn als niet alleen de leden van Zeerobben profiteren van acties maar dat ook andere mensen kunnen profiteren van acties. Mensen die het misschien wel veel meer nodig hebben. Daarom is voor zaterdag 7 december de samenwerking gezocht met de Voedselbank ‘De helpende hand’. Deze voedselbank is werkzaam in Harlingen en de Waadhoeke. Het doel van de voedselbank is mensen bij te staan door voedselpakketten beschikbaar te stellen in een periode waarin dat heel erg nodig is. Tegelijk wil de voedselbank meehelpen te zoeken naar een uitweg uit de problemen. Het wordt echter steeds moeilijker om de voedselpakketten met de producten te vullen.

Dat heeft de organisatie van de ‘waardebonnenactie’ doen besluiten om op 7 december houdbare producten in te gaan zamelen voor de Voedselbank. Er komen die dag (voor velen de laatste speeldag van dit jaar) veel mensen naar de kantine en wat zou het mooi zijn als iedereen, van groot tot klein, iets mee neemt. Vrijwilligers van Zeerobben staan dan klaar om de producten in ontvangst te nemen. De leden worden via interne kanalen geïnformeerd over welke producten ingeleverd kunnen worden. Zo zal 7 december hopelijk niet alleen een succesvolle dag worden voor de leden van Zeerobben maar ook voor de voedselbank ‘de helpende hand’. 

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda