Nieuws

Zeemanshuis Harlingen sluit de deuren

HARLINGEN – Het Harlinger zeemanshuis, een ‘huiskamer’ voor zeevarenden, trok te weinig bezoekers en heeft daarom de deuren gesloten. De stichting ‘Zeemanshuis Harlingen’ heeft vorige maand besloten zichzelf op te heffen.

“Na ruim twee jaar hebben wij moeten vaststellen dat doorgaan op de wijze zoals wij die voor ogen hadden, geen haalbare kaart was”, meldt de stichting aan de Harlinger Courant. “De aanloop van zeelieden was van dien aard, dat voortgang niet mogelijk was. Het aantal zeelieden dat het zeemanshuis wist te vinden werd te gering. Jammer maar helaas, het is niet anders.”

Het Zeemanshuis Harlingen werd begin oktober 2015 geopend met het luiden van een scheepsbel door burgemeester Roel Sluiter. Eén van de genodigden was J. Kapteyn van de Nederlandse Zeemanscentrale. Hij vertelde dat met de opening het zevende zeemanshuis in Nederland tot stand was gekomen, naast de Eemshaven, Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen, Moerdijk en Terneuzen.

Enkele Filipijnse zeevarenden verkenden het zeemanshuis kort na de opening. Maar uiteindelijk bleek er dus te weinig animo. De vrijwilligers van het zeemanshuis gaan wel door met het bezoeken van zeeschepen. Dat gebeurt in samenwerking met de Werkgemeenschap van Kerken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda