Nieuws

WOZ drukt op subsidie Midlum en Wijnaldum

MIDLUM - Dorpsbelang Midlum stuurt aan op meer gemeentelijke subsidie. Het geld is bedoeld voor activiteiten, maar er gaat jaarlijks meer geld terug naar de gemeente: de WOZ-aanslag voor het dorpshuis is hoger dan de subsidie.

Ieder jaar vraagt dorpsbelang Midlum een subsidie aan bij de gemeente Harlingen. “Het invullen van het aanvraagformulier is altijd een hele klus, waar penningmeester en secretaris heel wat uurtjes mee bezig zijn”, meldt de dorpskrant.

De subsidie is bestemd voor het organiseren van activiteiten en evenementen in het dorp. Ook al staan er nieuwe activiteiten op het programma; de subsidie is ieder jaar hetzelfde, namelijk 1250 euro. “Maar dit bedrag kunnen we direct weer overboeken naar de gemeente zodra de WOZ-aanslag binnen is”, meldt dorpsbelang in ‘Mullumer Nijs’. “We betalen voor het dorpshuis namelijk 1625,78 euro gemeentelijke belastingen.”

 

Wijnaldum worstelt met hetzelfde probleem, en daarom zijn de voorzitters van beide dorpsbelangen in gesprek gegaan met de gemeente Harlingen. “We zijn ontzettend benieuwd wat deze gesprekken op gaan leveren. Inmiddels zwoegen secretaris en penningmeester alweer met het aanvraagformulier subsidie 2019.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda