Nieuws

Watersport4All in de Willemshaven

Morgen leggen de waterscouts de loopplank uit in de Willemshaven. Wie een kijkje aan boord van hun wachtschip ‘Di Adventure’ wil nemen of wie eens in een Lelievlet wil (mee)zeilen is tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom. De activiteit wordt gehouden in het kader van het Harlinger Sportakkoord onder het motto ‘Watersport4All’. 

Afgelopen jaar brachten de Harlinger waterscouts met steun van donateurs, bedrijven en een Club van 100 een groter schip in de vaart. ‘Di Adventure’ fungeert bij weekend- en zomerkampen als varende uitvalsbasis en gedurende het scoutingseizoen als honk voor de zeeverkenners (13-15 jaar). “De Harlinger watersportweek is een mooie aanleiding om de deuren eens open te zetten”, zegt bestuurslid Chris Elsinga. “Wie het schip wil bekijken, of wie benieuwd is wat onze vereniging allemaal doet, die is zaterdagmiddag welkom aan boord.”

 

Meezeilen

Vanavond en morgenochtend zeilen de waterscouts zelf in de haven. Morgenmiddag vanaf 14.00 uur kunnen nieuwsgierige 12-plussers ervaren hoe je de zeilen hijst en een rondje zeilt. “Scouting biedt elke week leuke activiteiten, van speurtochten tot koken op houtvuur. Maar de rode draad zijn toch wel activiteiten op en rond het water. De ene keer bouw je een vlot, de andere keer schep je beestjes uit een boerensloot of stap je in een kano. Je kunt bij ons zelfs je officiële CWO-zeildiploma halen.”

 

Zinvol vrijwilligerswerk

Niet alleen kinderen en jongeren, ook tientallen vrijwilligers beleven elke week plezier aan de activiteiten. “Zo’n groep jeugd of jongeren begeleiden vraagt een hoop creativiteit en soms ook geduld, maar geeft ook elke week weer energie”, zegt Elsinga. “Kom zaterdag gerust langs, als dat je wat lijkt.” Meer over de waterscouts op facebook.com/caspardiroblesharlingen/

|Doorsturen

Uw reactie


BuienradarAgenda