Nieuws

Voorzitter Pim Vrolijk winnaar Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Afgelopen zaterdag 6 januari werd bij J.B.V. Boulegoed het traditionele Nieuwjaarstoernooi gehouden. Dit toernooi is voor leden, familie, vrienden, buren en dus echt een gezelligheidstoernooi. Er waren 56 spelers die aan het toernooi deelnamen maar door het aantal belangstellenden waren er wel honderd mensen aanwezig.

Vlnr Klaas, Pim en Ginie.

Voorzitter Pim Vrolijk begon zijn Nieuwjaarsrede met een terugblik op 2017. Hij noemde onder andere het verbeteren van de buitenterreinen die nu bestaan uit vier verschillende ondergronden, de prachtige led-verlichting in de Boulodrome, maar ook de Boulodrome-toernooien, en het Walle Geertsje-toernooi dat uit een dalletje omhoog kruipt en weer een groot toernooi gaat worden in de toekomst. Ook stond hij stil bij de mensen die helaas niet bij het Nieuwjaarstoernooi aanwezig konden zijn.

Verder wederom een verbetering van het spelniveau dus trainingen en meer externe toernooien spelen. Ook nieuw is de uniforme kleding als leden voor de club uitkomen. Ook de licentiestructuur zal weer herzien worden door de N.J.B.B.  Dat de leeftijd uiteenloopt bij Boulegoed kun je gerust stellen, aldus voorzitter Vrolijk. Een van de nieuwe leden Bas Schoot is nog maar 15 jaar en een groot talent, en daarnaast de 86-jarige Willem Teuben, die genomineerd werd voor de Hotze Schuiltrofee.

Vervolgens werd de traditionele Beerenburg-proost voor 2018 gehouden met een applaus voor alle vrijwilligers.

De bezetting van de wedstrijdtafel was al druk bezig geweest om de loting van de eerste partij te verrichtten. Tussen de partijen door werd er door de vrijwilligers achter de bar erwtensoep met roggebrood en katenspek geserveerd. Er zou door de overweldigende belangstelling op tijd worden gespeeld maar gelukkig was dit niet nodig en kon men gewoon de partij tot 13 winstpunten uitspelen.

Iedere deelnemer speelde deze middag drie partijen en steeds weer met een andere maat. Na deze drie partijen werd het bij de wedstrijdtafel een gereken van jewelste. Maar liefst zeven deelnemers pakten de volle winst en het was spannend, want wie zou dit jaar de winnaar van het Nieuwjaarstoernooi worden?

Voor iedere deelnemer was er een prijs maar bij het Nieuwjaarstoernooi geldt de regel: wie op de laatste plaats eindigt mag als eerste zijn prijs ophalen. De man die dit jaar voor het eerst de prijzen uitreikte met zijn prachtige Franse baret Wim Burrie hield het lang spannend. Wim had voor iedereen een passend woordje of een leuke kwinkslag.  Er waren nog drie deelnemers over zonder prijs. Van deze drie moest eerst Klaas (Kikkert) naar voren komen (derde plaats), daarna Ginie Wolberts (tweede). En de winnaar van 2018 werd voorzitter Pim Vrolijk. Hij had zelfs nog het geluk dat er een zak met de traditionele Wuttels en Siepels en een Rookwust op de prijzentafel lag.

Zo rond de klok van zes was het afgelopen en kon iedereen terugkijken  op weer een mooi gezellig

|Doorsturen

Buienradar



Agenda