Nieuws

Vierde kameel op Kanaalweg

HARLINGEN – De drie kamelen van Harm Visser hebben gezelschap gekregen. Begin januari is een nieuw dier aan de ‘kudde’ toegevoegd, een vrouwelijk exemplaar van ongeveer één jaar oud. Het jonge beest werd door de andere kamelen goed ontvangen.

Door Ubbo Posthuma

Harm Visser met zijn nieuwste aanwinst. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Natuurlijk ging de HC even bij Harm Visser op bezoek. “Hou die honden wel even achter de deur, ouwe seun”, liet ik hem vooraf weten. Regelmatig lopen de viervoeters over het terrein van zijn bedrijf op de Kanaalweg om ongenode gasten te weren. Harm belooft ze binnen te houden en bij aankomst heeft hij gelukkig woord gehouden. De kamelen komen intussen nieuwsgierig aangelopen.

“Je moet altijd even afwachten hoe de andere kamelen reageren”, zegt Harm Visser. “Maar dat ging uitstekend. Misschien omdat het een vrouwtje is.” Is er kans op nageslacht, is de vraag aan Harm. Die begint te lachen en laat weten dat rustig af te wachten. “Wie weet.”

De man die de andere kamelen leverde, stuurde Harm eind vorig jaar een filmpje van de nieuwkomer. “Het leek me wel leuk om deze er nog bij te doen, maar voorlopig is dit wel de laatste”, benadrukt hij. De kamelen worden dagelijks drie keer gevoederd. Het menu bestaat ’s morgens uit wortelen, ’s middags uit mais en biks en ’s avonds volgt nog een partijtje hooi, biks en mais. Ook krijgen ze tussendoor oud brood dat hij van Harlinger bakkers ontvangt. 

Voor de rondvaarten van toeristen door Harlingen betekent dit weer een extra attractie. “Mensen geloven vaak hun ogen niet als ze hier langs varen. Een koppel kamelen is wel het laatste wat ze in Harlingen hadden verwacht”, zegt Harm lachend. Ondertussen trakteert hij zijn jongste aanwinst even op een handvol hooi.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda