Nieuws

Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen zaterdag in De Lichtboei

Wat eerder in het jaar dan de fans gewend zijn: aanstaande zaterdag (26 mei) wordt de Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting Harlingen gehouden. Het is de twaalfde editie. Plaats van handeling is als vanouds Café De Lichtboei aan de Rommelhaven. De deuren gaan om 13.00 uur open en de entree bedraagt € 5. In de avonduren is er live muziek en dan is de entree gratis.

(Foto: Dorus Breidenbach)

De organisatie van de Unofficial Sideburns & Tattoo Meeting is in handen van de Harlinger bakkebaardenclub, oftewel het Harlinger Sideburns Chapter. In de loop der jaren is de ‘Harlinger unofficial’ groter geworden dan de officiële meeting. Harlinger trekt jaarlijks bezoekers van heinde en ver, én er is ieder jaar ook een delegatie uit België aanwezig. “Wij danken het success aan de gemoedelijke sfeer die er altijd tijdens onze meetings is”, aldus de Harlingers. “Ieder jaar stellen we een programma voor jong en oud samen en  dat slaat aan. Overigens niet alleen bij de bezoekers, maar ook de deelnemers. Zo mogen we elke keer toptatoeëerders in onze line-up zetten. Daar zijn we uiteraard trots op.”

 

Tatoeëerders

In de middaguren draait het om de tatoeages die in de achterzaal worden gezet. Dit jaar komen maar liefst acht tatoeëerders van zes bekende tattooshops in actie: te weten Tattoo Fly, Dotz Tattoo, Dill Ink, Mimz BG, Robert Veldman Tattoo en de Bildtse Tattooshop. Alles onder toezicht van de GGD.

 

In de avonduren staan er twee bands geprogrammeerd, te weten Junkyard Dogs en Rock Oil Roadhogs. Zij betreden vanaf ongeveer 21.00 uur het podium. Maar het draait niet alleen om tatoeages en stevige muziek. In en rond De Lichtboei is er meer te beleven, zoals een springkussen voor kinderen van In4More. Daarnaast maakt kunstschilder Peter van der Ploeg portretten op doek en is de patatwagen van VET aanwezig. Nieuw dit jaar is dat ‘Geef ons een Podium’ de kinderen zal vermaken, onder andere met Street Art. Actuele informatie over de meeting is te vinden op de facebookpagina Sideburns-chapter-harlingen.

|Doorsturen