Nieuws

Timmeren en zagen bij Almenum tijdens NLdoet

HARLINGEN – Veel maatschappelijk betrokken Nederlanders staken vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Ook woningstichting Almenum en Thuiszorg Palet deden mee.

(Foto: HC – Ubbo Posthuma)

De tuin van KSW ’t Roefke (onderdeel van Palet) werd opgefleurd met planten in bakken. Intussen waren familieleden van cliënten, collega’s en wethouder Hein Kuiken druk bezig om verrijdbare schuttingen te maken. Er werd getimmerd en gezaagd en in circa anderhalf uur werden de twee schuttingen gerealiseerd.

“Mede hierdoor is de tuin voor onze cliënten toegankelijker geworden”, zei Rose-Ann Dijkstra, Coördinator Welzijn Zorgsteunpunt Harlingen Almenum. “De wind was vaak een spelbreker om bij mooi weer buiten te zitten. We zijn hier heel blij mee en fantastisch dat we zoveel hulp hebben gekregen.”

Het resultaat is mede te danken aan de subsidie van het Oranje Fonds, bouwbedrijf Jelle Bruinsma, Peter Hout uit Bolsward en de heer de Jong, die twee vogelhuisjes had gemaakt. Na de gedane arbeid werd er gezamenlijk nog even genoten van een hapje en drankje.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda