Nieuws

Tall Ships Races in 2022 opnieuw naar Harlingen

In 2014 en 2018 mocht Harlingen zich gaststad noemen van het internationale zeilevenement voor trainees The Tall Ships Races. Nu mag ook 2022 aan dat rijtje worden toegevoegd. Sail Training International heeft dat laten weten aan de Gemeente Harlingen en Stichting Harlingen Sail. Welke andere steden deelnemen en welke positie Harlingen heeft in de route is bij de gemeente Harlingen nog niet bekend.

Na twee succesvolle edities zetten de gemeente Harlingen en de Stichting Harlingen Sail in op het thema Crossing Borders. “Een thema dat past bij de veranderende omgeving waarin de maatschappij zich nu bevindt - waarin men steeds meer van zichzelf en van anderen verlangt, waarin grenzen vervagen, maar waarin het des te belangrijker om elkaars paden te blijven kruizen.”

Burgemeester Roel Sluiter: “Ik ben dolblij dat het gelukt is dat wij er in ieder geval weer bij zitten! Met de Tall Ships Races hebben al eerder mogen laten zien hoe een compacte gemeenschap een evenement met elkaar kan organiseren en tot een groot succes kan maken. De honderdduizenden bezoekers verspreid over vier dagen waren daar het bewijs van! Een dergelijk evenement zorgt voor verbinding en saamhorigheid onder bewoners en ondernemers en past goed in de tijd waarin we nu leven. Met elkaar doen we er ook voor 2022 weer alles aan om een prachtig evenement neer te zetten.”

Ook voorzitter van de Stichting Harlingen Sail- Jan Reier Arends is verheugd. “Ze konden eigenlijk ook niet om ons heen! Voor de twee edities hebben wij bijna 700 trainees gekoppeld aan dit grote zeilevenement waarin de jeugd kennis kan maken met het zeilen aan boord van zo’n groot schip. De Tall Ships Races is daarnaast een prachtig voorbeeld van hoe we de legacy van Culturele Hoofdstad in stand houden. Het past perfect bij de doelstelling van de provincie om ook in de toekomst grote evenementen te blijven organiseren. Wij zijn ontzettend blij dat wij daar met de Tall Ships Races 2022 in Harlingen aan bij mogen dragen.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda