Nieuws

(Advertorial)

Profile Harlingen opent dinsdag de deuren

Aanstaande dinsdag (3 april) opent Tim Dotinga (27) zijn nieuwe rijwielzaak ‘Profile Harlingen’ op Oude Trekweg 34 (waar voorheen Tuincentrum Siersema zat). Het heeft hem bloed, zweet en tranen gekost om zich hier te vestigen. Maar Tim kijkt liever niet achterom en concentreert zich nu op zijn prachtige zaak.

Door Ubbo Posthuma

Tim Dotinga (links) en Adriaan Sprietsma hebben er zin in. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Op 1 augustus 2011 kwam de uit Sneek afkomstige Tim (nu 27) op de Grote Bredeplaats, waar hij de rijwielzaak kon over nemen. Al op jonge leeftijd interesseerde hij zich in het fietsenvak en hij hielp als jong ventje mee in de plaatselijke rijwielzaak. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij na d havo koos voor de opleiding ‘Tweewielertechnicus’ op het Friesland College te Heerenveen. Het was werken en leren. Na zijn studie ging hij in Sneek bij rijwielzaak ‘Twa-tsjillen’ werken. Na  vier jaar vond de goedlachse Tim het tijd om voor zich zelf te beginnen en nam de Profilezaak in Harlingen over. Vakmanschap is meesterschap, een bekend gezegde. Dit betekende voor Tim weldra een grote klantenkring en al gauw werd de zaak te klein.

 

In 2015 kocht hij via een veiling het Siersema-complex, inclusief woonhuis. Hier wilde hij zijn nieuwe bedrijf gaan vestigen. Eén en ander ging bij de gemeente niet van een leien dakje, maar Tim zette door tot aan de Raad van State. Het duurde ruim twee jaar voordat hij zich alsnog in het voormalige tuincentrum mocht vestigen. Kostbare en verloren tijd voor Tim.

 

Rotonde

Inmiddels is er verbouwd en geschilderd. Vrienden en ook Tim zelf waren dag en nacht bezig één van de modernste fietsenzaken van Friesland te creëren. “Wij zijn dan ook bijzonder trots dat het nu allemaal gelukt is”, zegt Tim, die met gepaste trots zijn rijwielzaak laat zien.

Zes keer groter dan de zaak op de Grote Bredeplaats. Een ruime opstelling van een breder assortiment dan ooit. Bekende merken zoals Batavus, Gazelle, Sparta, Giant, Popal en Dutch ID, zowel sportief als elektrisch. Ook racefietsen en mountainbikes. En veel keus in allerlei accessoires. Bijzonder is de fietsbaan in de zaak. Hier kan men een fiets even uitproberen; er is zelfs een rotonde. Ook buiten op het terrein kan men de fiets testen.

 

Profile hanteert de inmiddels bekende Quickservice; klaar terwijl u wacht. Kleine reparaties worden, indien mogelijk, direct uitgevoerd. Moet men even wachten dan is er het speciale klantenterras met gemakkelijke stoelen, gratis koffie en lectuur. Voor de kinderen is er een speelmogelijkheid. Zo wordt ‘effe wachten’ veel plezieriger.

 

Werkplaats

In de professionele werkplaats werken naast Tim, Adriaan Sprietsma en Cees Lagerwaard, terwijl Tims echtgenote Annelieke de boekhouding verzorgt. Dankzij Ballast Nedam is er een speciale inrit vanaf de rotonde naar de rijwielzaak. Daarbij is de ruime parkeermogelijkheid ook mooi meegenomen en nooit een probleem.

 

Velen zullen intussen de politieke voorkeur van Tim en Annelieke hebben opgemerkt. “Ik ben sinds kort de politiek ingegaan”, laat Tim weten. “Het is gemakkelijk om langs de zijlijn te roepen. Het leek me beter, gezien mijn eerdere ervaringen, het onrecht wat ondernemers hier wordt aangedaan via de gemeentepolitiek aan te pakken en te strijden voor een beter ondernemersklimaat. Daarom heb ik mij bij de VVD aangesloten.”

 

Dinsdag 3 april is de winkel open van 9.00 tot 18.00 uur. De officiële opening zal later plaatsvinden. De openingstijden zijn als volgt: maandag van 10.00 tot 18.00 uur. Overige dagen van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda